Kako su se pokazale one budzevine, na 539 jaci motori? Preporuka za neki servis?
Kako se to regfistruje, kasnije po novom, moze li uopste?
Hvala na informacijam
Ja stavio zimus
, frezu ne oseca, 1.65m treca spora leti po njivi
, i u neorano, oranje samo prva brza, po sumi tezi napred nema propinjanja.
Nisam jos kacio rotacionu kosu, ali i tu ce biti dobro, tezi napred i ima snagu da pici drugom po brdima, a bize i za rolo presu da tera....
Potrosnja, negde manje negde vise, zavisi od posla, samo umereni obrtaji sto zbog potrosnje sto zbog prenosa, mada ja osetim kada krene lamela da proklizava i onda samo brzina nize.
Kada se uhodas znaces sam kada da popustis sa gasom i da saltas.
Inace je stavljen na 533 sa duplim kvacilom i debelom blokadom, korpa je od 560, pozitivno da ne proklizava na kardanu.
Ja sam stavio najvise zbog rolo prese, prva ideja je bila da odradim redukciju na presi sa lancanicima da je usporim za 30% da bi je ferkic terao u nizim prenosima, ali posto je motor vec bio pri kraju odlucim se za ovu varijantu.
Za registraciju treba da se odradi atest na masinskom fakultetu, e sad problematika je sto treba da ti proizvodjac napismeno odobri ugradnju motora pa onda da se atestira, a imt je ugasen tako da ne znam kako bi to islo sad.
Treba da odem do maticnog
faxa u kg da vidim da li moze samo da se atestira bez tog odobrenja od imt-a, posto vise valjda ne postoji.
Da li ugraditi ili ne, samo zavisi od tvojih potreba, za mehaniku malo paznje i nece biti problema...