IMT

77 miliona dinara pa mislim da samo brend IMT vredi toliko. To je manje od milion eura.
Znajući dosadasnje privatizacije to ce se prodati za male pare a onda će se "konvertovati" vlasnistvo nad zemljištem. A to gradjevinsko zemljište na kom se nalazi IMT vredi bar 100 miliona eur

Imam pitanje ako neko moze da mi odgovori? Na 577 kad bi se skinula pumpa volana da traktor radi bez nje, sta bi trebalo da se uradi tjs stavi na toj dekli?

77 miliona dinara pa mislim da samo brend IMT vredi toliko. To je manje od milion eura.
Znajući dosadasnje privatizacije to ce se prodati za male pare a onda će se "konvertovati" vlasnistvo nad zemljištem. A to gradjevinsko zemljište na kom se nalazi IMT vredi bar 100 miliona eur
zemljiste ostaje drzavi, sve ostalo se prodaje

@ Bobo

Apropo te prakse sa trckaranjem po pogonu sa novim rukavicama svih radnika koji se zateknu pri obilasku fabrike od strane bankara,partnera,a tek potencijalnih kupaca,to se i sada radi u Srbiji,samo se sada stavljaju i slemovi na glavu.
Ipak ne verujem da je Slovenac iz price zbog toga otisao,pre ce biti da su u pitanju ogromni dugovi,visak radnika i ocajna struktura radnih mesta (dva u kancelariji na jednog u pogonu)

Ne znam kakvo je stanje u pogonima,da li su masine i oprema pokradene.Ako nisu moglo bi se nesto uraditi.Masinama ne fali mnogo sto godinama nisu radile,lako to dobri majstori pokrenu.Problem nije ni starost masina.Licno znam, u jednom od jos uvek najvecih industrijskih izvoznika u Srbiji jedna od glavnih masina je proizvedena jos 1917 i jos uvek radi!Stigla je kao ratna odsteta iz Nemacke.

- - - - - - - - - -

Problem je nedostatak politicke volje da se to pokrene.TAFE je nastao vise-manje kao kopija IMT-a.I ako ga kupe,to ce biti samo sklapanje njihovih traktora,mozda 10% domacih delova.Da se izbegne carina,a traktori da im budu konkurentniji.Sada i nisu bas konkurentni.TAFE 42 bez kabine je 10500 evra sa PDV-om.

- - - - - - - - - -

http://poljoinfo.com/entry.php?112-IMT-kratko-podsecanje

Idealna prilika da neko jeftino dodje do masina i alata.A i nekretnine nisu zanemarljive,a zig IMT je nanpoklo nece niko zbo njega da kupuje.

Vec vidjen scenario kad je prodavana industrija mesa Crvena zvezda.

Masine ce da sesrasprodaju po duplim cenama,a od nekretnina ce da naprave magacine ili ce pogonepda izdaju sitnim firmicama.

Sve u svemu dobra prilika za brzu zaradu koga zulja nekih 80miliona :osmeh:

Idealna prilika da neko jeftino dodje do masina i alata.A i nekretnine nisu zanemarljive,a zig IMT je nanpoklo nece niko zbo njega da kupuje.

Vec vidjen scenario kad je prodavana industrija mesa Crvena zvezda.

Masine ce da sesrasprodaju po duplim cenama,a od nekretnina ce da naprave magacine ili ce pogonepda izdaju sitnim firmicama.

Sve u svemu dobra prilika za brzu zaradu koga zulja nekih 80miliona :osmeh:

Vrednost zemljista na NBG meri se stotinama miliona evra.Cini mi se da IMT poseduje oko 48 hektara !
Da se hoce,kao sto se nece,zemljiste prodati i sav novac uloziti u banku koja bi kreditirala fabriku i poljoprivrednike.

http://poljoinfo.com/entry.php?111-Jedan-moguci-primer

Fabriku,naravno,premestiti van grada.Potrebno je izgraditi hale i obezbediti infrastrukturu,sto je minimalna investicija,gledajuci vrednost zemljista,a i masina,ako ih u medjuvremenu nije pojeo mrak. Sa koliko miliona se subvencionisu strani investitori u Srbiji da bi u pogonu imali obicne stolove za motanje kablova i sl.Nemaju ni 5% masina koje je posedovao IMT.Sve je to srafciger tehnologija.

Ta fabrika treba nesto i da proizvede,a nesto ne vidim nekoga ko bi u IMt napravio konkurentan traktor i da ima profit od toga.

Mozda da neko kupi pa da radi adjutazu postojecih polovnih koji se voze kod nas,mada i tu je pitanje isplativosti.

Ta fabrika treba nesto i da proizvede,a nesto ne vidim nekoga ko bi u IMt napravio konkurentan traktor i da ima profit od toga.

Mozda da neko kupi pa da radi adjutazu postojecih polovnih koji se voze kod nas,mada i tu je pitanje isplativosti.

Zasto ne moze da se napravi konkurentan proizvod?Znaci i Vi verujete da smo glupi i nesposobni.Procitajte tekstove koje sam dao da se ne ponavljam.

Nismo glupi i nesposobni,vec nemamo para za tako nesto,samo bi marketing kostao Boga oca,a da se pravi nesto sto ce lokalno da se rodaje je pucanje u koleno.

Tesko je napraviti konkurentan proizvod sada. Tu treba jako veliki novci da bi se ukljucili u igru sa svetskim kompanijama. Pogledajte da su i pojedini svetski veliki igraci se udruzili ili ih je kupio neko jer nisu mogli sami da opstanu. Primer toga je Steyr, pa Hurliman, pa i sam Deutz je kupljen od strane Same korporacije jer nije bio dovoljno rentabilan.

Mozda bi jedno od resenja bilo kao Turci sto rade, kupovati motore (najjeftiniji su Parkins, pa Fiat, pa Deutz dalje ne znam) i menjace. Hidrauliku verujem da IMT uz Petoletku moze da napravi, ako ne moze onda Bosch. Medjutim sve ovo kosta jako jako mnogo i nije dovoljno jedan model. Treba barem 3 modela 50-80ks 90-120ks i 120-160ks (6cil).

Nazad
Vrh