IMT

na 539 ima 4 srafa koja ga drze (kad skines haubu) i dva otpustis, dva odvrnes skroz i samo ga svuces ka napred

a filter zavazduh nega ne dirati ::namigivanje:: razviješ njega odvrneš creva,2 šrava a strane i naravno šipki što ga držu u gornjem desnom uglu

JAKO GRIJEŠIŠ!

Dakle bravicu na IMT kad gurneš u lijevo na prvi zub, uključuje se grijač. kad "pukne iz grane" ključ se zakreće na drugi zub u lijevu stranu jer na tom zubu grijač i dalje radi dok anlaser okreće motor i tu traktor pali ko mina. Pisao sam ovo VIŠE puta al očito da nitko ne čita.

Vidio sam bezbroj ljudi, uključi griječ u lijevo, kad se čuje puckanje on gasi grijač i pali ga zakretanjem ključa u desno. Džabe grijanja takvog...

Traktori koji imaju jednu bravicu i za kontakt i za paljenje (nove linije IMT traktora), oni UVIJEK prilikom paljenja uključuje grijač samo ovisi o vanjskim uvjetima oćeš ga čekat da se javi ili ćeš samo paliti.
Daj Bobo ugusi ti vise sa tim jebenim grijacem na imt, k'o da je okidac na hidrogenskoj bombi. Znam ja dobro kako to funkcionise, a ti nisi dobro shvatio sta sam napisao-kontekst. Kada zaverglas vise usisna grana nije u opasnosti da ostane bez kiseonika, zasto nisi podebljao tekst u nastavku ovog tvog boldovanog? Ukratko, vadis iz konteksta.

Očito da sam ja nešto tebe krivo shvatio al vidim da mnogi za mnom još potvrđuju da mnogi ne znaju koristiti "taj jebeni grijač na IMT" pa zato ja toliko s time i tušim koliko tušim...

Ako si se našao uvrjeđen ti izvini al mi to nije bila namjera nego skrećem pažnju na ispravno korištenje "tog jebenog grijača na IMT" iz gore napisanih razloga...

Ne , nisam se uvrijedio. Ali ti si toliko puta pisao o tom grijacu (samo sto ja znam) da je dosad naucio i ko nije htio.:ppozdrav:

Ako tafe preuzme, moglo bi to biti ok.....jer novi tafe bez kabine na sajmu je bio oko 8900€, sto nije losa cjena.....

Ako preuzmu možda i bude sreće za sve ako cenovno budu povoljniji.Ostali će morati spustiti napumpane cene ali ajde da vidimo šta će i da li će uopšte biti.

Nema nista od toga ljudi ne gajite laznu nadu... Livnicu je uzela neka banka skoro sve ostalo je ocerupano i podeljeno ispod zita... I ako dodje neka firma to ce biti na nivo sklapanja i mozda izrada rezervnih delova... Nesto slicno kao FPM Boljevac itd..

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Manji troškovi prevoza, homologacije i raznih troškova. Negdje sam čitao intervju s nekim direktorom IMT-a da se TAFE zanima isključivo za liniju za sklapanje velikih zglobnih traktora zato i kažem "da krenu praviti zglobaše pa da propadnu kao ljudi"... Ko će ga znati, možda bude videa kako indijci propinju i "siluju" te traktore ;)

Navodno je ta linija NETAKNUTA i da ju treba samo priključiti na struju i da je sve ispravno. Koliko je to ispravno jer zadnji zglobaš je izašao odande prije 20 godina tako da tu može biti svega. Vrijeme će reći sve.

Znam za priču da se među prvima neki Slovenci zanimali za IMT i kad su došli u pregled hala ovi zaposlili radnike da nosaju neke djelove okolo da se čini kao da nešto rade, podjelili im čiste nove kute i kad su Slovenca pitali što misli, odgovorio je samo: "CATERPILLAR!" Ovi zbunjeni ga pitaju što s time misli a on im kaže: "Samo caterpillar ovo može sravniti sa zemljom" okrenuo se i otišao...

A Slovenci su pravi njihova tvornica traktora je dugo durala.
Tafe bi mogao nesto napraviti posto su jaki .

Jedina sansa je Tafe.... ili MF :osmeh:
Ugasen IMR znaci nema motora, pitanje je i sta je sa livnicom...
Da neki domaci entuzijasta kupi nema sanse da pokrene proizvodnju....lopovi su na sve mislili
Realno pocetna cena je mala, sad pitanje je dal imaju kakvu obavezu tj. dal obavezuje kupca nastavak delatnosti

Da neki domaci entuzijasta kupi nema sanse da pokrene proizvodnju....lopovi su na sve mislili
Realno pocetna cena je mala, sad pitanje je dal imaju kakvu obavezu tj. dal obavezuje kupca nastavak delatnosti

Mislim da će obveza biti da se sav taj krtog preseli na drugu lokaciju. Zato i cjena je kako ti kažeš "mala"... Ne vjerujem da će politika durati da se u sred grada prave traktori.

Vec sam rekao da je livnica otisla banci bisvseg nam guvernera ili ministra finansija... Info je tacan 100%

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh