Po pitanju kamenca, treba sipati antifriz od prvog dana. Na našem 539 je pucao blok 81.g. i tad je to u IMT servisu zamazano tekućim metalom i ja nisam ni znao za to dok niej generalka rađena. taj majstor je to sastrugao, dobro zagrijao blok prije varenja i samim procesom zagrijavanja kamenac se oljuskao i pao. Zamolio sam ga koliko može da očisti iznutra i kaže čim je zagrijao otpalo je cjelo čudo kamenca s gusa tako da eto, vjerujem mu na riječ da je očistio.
Inače limuntus i vrela voda ga otapaju fantastično samo jako brzo limuntus gubi snagu, pa ga terba često mjenjati al hladnjak npr očistiš od kamenca s kilom limuntusa i punim kotlom kipuče vode. zatvoriš hladnjak krumpirom ili nečim sličnim da ne curi voda van, naspeš otprilike pola hladnjaka vodom i limuntusom i tako natočen hladnjak dvojica dobrih dečaka mučkaju dok se jaja na objese. ponovi se postupak 2-3-4 puta ovisi od zaprljanosti lhadnjaka i očisti ga da bude ko novi iznutra.
Po pitanju ovog da glava nije bila dotegnuta, nekako u tu priču ne vjerujem. Da je bila glava labava, brtva glave bi izgorila za čas a ne bi se stvarala tolika temperatura da "topi stubline", prije bi se od tolike temperature istopili klipovi mada se meni čini da stubline s videa nisu stopljene nego napukle i to nije od slabog dotezanja nego prije od pretezanja što "majstori" jako često imaju običaj raditi kad šarafaju motor, umjesto na npr 8kila dotežu na 12 jer "8 je premalo" a u biti im se ne da sastaviti motor po propisu, zagrijati ga na radnu temperaturu, kratkotrajno opteretiti i ponovno šaraf po šaraf otpustiti, namazati navoje i ponovno dotegnuti da brtva glave propisno "sjedne"...