Osim mjenjaca ne vidim nikakvo unapredjenje, mislim konstrukcijsko, a ne tipa ''vece gume''. Pa i na 539 mozes staviti kakve hoces, i isporucivali su se i sa 11.2 i 12.4, onda moze se reci da fergo ide i sa hidro volanom i bez, sto ne vazi za tafea 42. Jaci motor ide vec u drugu klasu traktora, recimo sa 542, unapredjenje bi bilo da ima recimo klimu, ravni patos, mjenjac sa strane sinhronizovan, reverzer i slicno. Ovako nista on nije unapredjen u odnosu na 539.
onda nebi bio za te novce, meni na 539 ništa nefali, ja sam zadovoljan, i mene služi za ono što treba......moj je mislim 88 ili 89 godina, moram pogledati, FOB odlivak mjenjača......i tu više nema kvalitete kao što ju je imao 533, imao 2kom 533 jedan sa kabinom, drugi bez, sve je bilo bolje odliveno. vidi se iz aviona, al jednostavno te 533 se nije isplatilo popravljati, nego uzeti 539 sa malo sati......npr 560 iz 89 ima bolje odliven blok, a o starom tipu 577 koji sam imao pogotovo, tada je bila kvaliteta, poslije je nije bilo......jer se vjerojatno puno tih 539 trebalo proizvesti, pa su blokove počeli raditi u FOBu, a ne u IMTu, dok na većim modelima na bloku nevidim natpis FOB........
poslije 90te dolazi rat, a to su svi znali što će se dogoditi, jer kada jednom izgubiš tržište, onda si gotov, a to se dogodilo imtu i torpedu, kasnije, nakon 10tak godina, više se nemožeš vratiti u utrku, jer nemaš strojeve koji su u razvoju, jer je vrijeme tu stalo......i to je veliki gubitak za sve nas, mogu samo reći, da su nam ga lijepo spakovali, oporavit se nećemo nikada, i nikad više konkurentni na tržištu, a za veće traktore nemamo, još samo čekam trenutak kada budu dobili dozvolu da kupuju našu zemlju, a ni to nije daleko, onda nas više nema.....