IMT

Kako kome ja sam prvi put vozio jučer ursusa nakon 10 godina pa pomalo i nećeš zaglavit .
Na 577 jednom sam zaglavio u prvoj i nikad više.

To je jako dobar traktor, ali po meni motor slab. S44 je za njega idealan na 16.9.28 gumama
I da, naravno malo brzina, inace ja nisam ljubitel imt-ovog 5 brzinca.

Slazem se, prije bi uzeo sa 3 brzine
Motor dm34 koji nosi 565 nije nesto, vecina njih poslije rikavanja motora ugraduju s44, dok m34 je puno trajniji iz 560 i 558
Ursusa 360 vozio danas, i nesjecam se da li sam ga prije vozio, nije zanimljiv traktor, fali servo, nebi ga ni usporedio sa 560, koji je puno bolji, i jaci.....

Najbolje od imta je 533/539.....560 i 577.......to uvijek ima vrijednost i znam da posao koji zapocnu da ce i zavrsiti, pogotovo trosan 533 koji sam imao, nije znao upaliti bez spreja, al je orao i sve radio i nije nikad stao.....

Tako je.
Moj 560 je 84 godiste, deda novog kupio.
Pre 10 god stavljen motor s44, prosle godine uradjen servo upravljac i pre neki dan stavljena nova elektro instalacija.
Apsolutno nikakvi kvarovi do dana danas, u sezoni, oranje, tanjiranje, spremiranje, ne gasi se.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

UTVOUW6.jpg
Danas ugrađena.Dokle će ići videćemo.

Cija je pumpa i gde si uzeo? Mozda ce meni trebati... I gde da uzmem orbitrol za 577?

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Uzeo sam pre 2 god. takvu, 150-60 evra je bila i mislim da je caproni proizvodjac. Jedini problem (bar kod mene) je sto se taj zupcanik drzi na bas nekoj maloj kajli i dva puta mi je vec smazo i kajlu i kanal za kajlu... Inace pumpa radi bez greske

Poslato sa FRD-L09 uz pomoć Tapatoka

Uzeo sam pre 2 god. takvu, 150-60 evra je bila i mislim da je caproni proizvodjac. Jedini problem (bar kod mene) je sto se taj zupcanik drzi na bas nekoj maloj kajli i dva puta mi je vec smazo i kajlu i kanal za kajlu... Inace pumpa radi bez greske

Poslato sa FRD-L09 uz pomoć Tapatoka

Ti vjerovatno kao i moj otac, drzis pun prilikom skretanja a pumpa i ventil samo "pjevaju". Navikao na mehanicki i ne mozes mu dokazat neke stvari...

Ventilu je to i posao. Druga je stvar sto je ventil lose podesen. Treba ga malkice popustiti jer svaka pumpa ima svoju gornju granicu sto se tice radnog pritiska.

Ovo nije Caproni.Caproni izađe 100 eura bez zupčanika i kači se na 2 šrafa dok ova redovno na 3 šrafa.Proizvođač je neki tunge munge jer na pločici ne piše a Mikron je izgleda samo uvoznik.Sve u svemu remont stare izađe 90 eura+zupčanik koji košta 4-5000+filter koji košta 3.300 rsd.

Nazad
Vrh