IMT

Ja sam pristalica vecih rezervara. I teski traktor od 100-120ks za srednja gazdinstva je pozeljno da ima 200+ litara tank da moze da radi ceo dan, a ne da treba u podne nositi gorivo ili kuci ici. CNH 6cil ima 270l u 125ks varijanti (kao i 115, 140ks modeli) i sofer moze da izdrzi taman da potrosi ceo rezervar u oranju.

Jedina mana 558 kao apsolutno najboljeg traktora ikada proizvedenog je rezervar od skromnih 50l.:ppozdrav:

Da li se moze na 533 zameniti semering vratila samo skidanjem njegove zastite ili se mora nesto dodatno rasturati? Traktor bih podigao pozadi kako ulje ne bi iscurelo.

Da li se moze na 533 zameniti semering vratila samo skidanjem njegove zastite ili se mora nesto dodatno rasturati? Traktor bih podigao pozadi kako ulje ne bi iscurelo.
Skini onu plocicu, navrni onu "solju" i izvadis sve komletno... Malo teze ide ali cimaj malo na sve strane i ispasce.

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока

Pre neki dan mi se drugar hvali kako mu 558 manje trosi u oranju od ferge,i kaze 10.L na hektar pri 1200.obr.Mi ga napravismo ludim i tako ostade pri svome.

10l/ha je bas preterivanje ali ima tu neke istine u ostatku njegove price...

Vec sam pisao nedavno o ovome. Ujak cim je kupio 558 isao je na istu njivu koju je podjelio na pola orati s 539 i leskovacim plugom 2x10" a drugu polovicu s 558 i imt 2x12". 558 je po jedinici povrsine potrosio manje goriva nego 539. Nikakva oranja do kine i li tome slicno, orano je kako traktoru nije bilo tesko sto ce reci da je 539 orao malo plice nego 558. OD prvog dana ga ujak koristi za sve teske poslove (oranje, tanjuranje, spremanje, transport) i ne da je zadovoljan nego prezadovoljan potrosnjom.

Ja sam 558 uspeo na nekih 10l /kj spustiti ,ali oralo se savrseno, u tezem oranju 15-17l / kj . nikad pun gas uvek na 1600-1700 obrtaja

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

A IMT pocevsi s 5106 pa svi veci imaju rezervoare zamisljene da duraju minimalno dvije smjene rada, dakle 16 sati. Brat je njivu od 10 hektara poslije posla dolazio orati 4 popodneva. I to od 4 popodne do negdje 7-8 kako koji dan. Racunat cemo da je radio svaki dan 4 sata a nije, dakle taman tih famoznih 16 sati... U traktoru je bilo jos ohoho osta goriva tako da ima smisla tih 16 sati rada.
IMT 5106 u normalnim uslovima rada ide 24h sa punim rezervarom

Da li je neko ima iskustva sa nabavkom glave motora za IMT 542?

Vidim da ima RTD Indijski i razni oglasi na KP koji prodaju i "domace"... Solarevic, krokus,... Ima li ko ideju sta tu valja?

Da li je neko ima iskustva sa nabavkom glave motora za IMT 542?

Vidim da ima RTD Indijski i razni oglasi na KP koji prodaju i "domace"... Solarevic, krokus,... Ima li ko ideju sta tu valja?
Imam ja. Na nagovor strugara kupio i ugradio par komada indijskih i eno rade radnju. Doduše treba malo proširiti rupe na izduvnoj grani i možda šuplji vijak za cev podmazivanja nije isti korak navoja ali je glava kvalitetnija. Tako mi strugar rekao.

Nazad
Vrh