IMT

1000 mi je mnogo,ja bih 500-600 obrtaja ali na 1500 gasa,sa fabrickom izvedbom treba pun gas da bi se dobilo tih 500-600 kardana.

1000 mi je mnogo,ja bih 500-600 obrtaja ali na 1500 gasa,sa fabrickom izvedbom treba pun gas da bi se dobilo tih 500-600 kardana.
Ne treba pun gas, 560 ima 540 obrtaja kardana na 1685 o/min. A ako ga srezes da to ima na 1500 o/min, onda ako budes kacio nesto sto se teze pogoni, zaklaces motor. Jedino ako ti treba za prskanje, balerinu i tako lakse stvari onda ok.

Ne treba pun gas, 560 ima 540 obrtaja kardana na 1685 o/min. A ako ga srezes da to ima na 1500 o/min, onda ako budes kacio nesto sto se teze pogoni, zaklaces motor. Jedino ako ti treba za prskanje, balerinu i tako lakse stvari onda ok.

Kad pricate o tim obrtajima kardana ja sam istog dana kad sam kupio 577 zovnuo majstora i izbacio je neki zupcanik koji se nalazi na nekoj kracoj osovini i umesto toga ubacio samo duzu osovinu koju sam kupio u imt-u istog dana kad i traktor te me zanima da li je to sada 720 obrtaja? Sve ovo pisem sto me sad muci da li bi ako kupim roto drljacu sad zbog vece brzine kardana mogao gusit motor,bilo bi mu vece opterecenje nego da je osato sa onih standardnih 540 obrtaja,jesam li u pravu?

540 obrtaja kardana treba da stoji gde je maksimalni obrtni momenat motora, posto je na m34 motoru max obrtni na 1350 obrtaja tu treba da bude. Meni na 558 je na 1400 cini mi se a na 549 na 1700.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Tu fali jedan IMT 5500 da pokida to sokocalo.
Тај имт потроши гориво да стигне до њиве исто колико и овај гусеничар за целу сезону.... Али добро у то време се имало па се није водила брига колико се троши.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

A nisu bili bas toliko losi zglobasi... Ima ih jos dan-danas koji se koliko-toliko klimaju po njivama.

O potrosnji, mislim da i tu preterujete. Tako je bilo i kad sam brenu doterao svi iz sela pricali: "260l rezervar, ima da te otera u bankrot taj traktor, cim ima toliki rezervar to nije bez veze, to trosi pitaj boga koliko". A IMT pocevsi s 5106 pa svi veci imaju rezervoare zamisljene da duraju minimalno dvije smjene rada, dakle 16 sati. Brat je njivu od 10 hektara poslije posla dolazio orati 4 popodneva. I to od 4 popodne do negdje 7-8 kako koji dan. Racunat cemo da je radio svaki dan 4 sata a nije, dakle taman tih famoznih 16 sati... U traktoru je bilo jos ohoho osta goriva tako da ima smisla tih 16 sati rada. Ne znam koliko 5136 trosi na sat rada ali vjerujem da i njemu moze durati rezervoar toliko dugo ako ga se ne ganja.

Nazad
Vrh