IMT

Taman za ovih 13 godina je i napravio mozda toliko radnih sati,neverujem da cu resit problem zamenom ulja.
Zna li neko sta u vezi onih pomenutih polugica sto sam pitao

Ne bi smjelo biti do poluga .
Ulje se zna ugraijat i meni na 577 skinem čep puši se ali nije smetalo niš.
Kod mene je bilo jeftino ulje u hidruliku neko bell ali zato ga češće bacim van .
Možda ti je baš koji ležaj loš.

Meni se greje ulje u menjacu jedino na 577 na kom imam pomocnu pumpu hidraulika. Ostali se ne greju ali ni ne rade nista veliko.

Pa i kod mene je ta pomocna pumpa,moguce da je zbog nje,takodje i ona se bas ugreje zaboravih pomenut.
Sad jedino ostaje da utvrdim zbog cega malo ulja izbacuje van

Dobro je dok curi, to znaci da ima. Problem je kad prestane, a ne primeti se na vreme.

Poslednja izmena od urednika:
eto, na 577 nekada je malo znala 5ta zafrkavat, sada je počela i 4ta, izbacuje čim ubacim.....za nepovjerovati, ostale brzine rade uredno, i što onda reći, koji je bolji mjenjač, sa 3 ili 5 brzina, al može tako raditi, to je najbitnije, jedino je nešto sporili u vožnji do njive.....nikada na IMTu nisam imao problem s mjenjačem do sada, svi su radili uredno i bili su sa 3 brzine!!!!
mislim da je sinhron u pitanju, kada mi se bude dalo, onda ću ga otvoriti.....imam još za orati

Budimo realni... Traktor star 30 godina i bunis se na poluispravan mjenjac ;) Pitanje je da li je ikad ili nikad mjenjano ulje u njemu i da li ga je uopce bilo dovoljno. Sto su prijasnji vlasnici s njim radili da je toliko pojeo sinhron... Previse je faktora da generalno dodjes do zakljucka da su mjenjaci s 5 brzina losi... Jednostavno, ima vise stvari koje se mogu potrgati i to je to ;)

OK, al neda mi se to sve rastavljati, ima posla.....kod 3 brzine se to nebi pokvarilo ;)

nekažem ja da je krš, dobro je što može raditi sa 3 brzine bez problema, zbog malo većeg izbora brzina, ima i više stvari koje se kvare, tako da meni je sasvim dovoljan i mjenjač sa 3 brzine, i na njemu se to nemože pokidati jer ga nema

gledam sada malo i servo volan da ubacim, najjeftinije je kupiti pumpu i onaj cilindar umjesto spone, drugo rješenje kakvo ima novi tip, je preskupo.....

Svi sa 3 brzine rade uredno ,nikad ne zakiva niti iskace iz brzine.Moj imt 549 iskace iz 4. brzine ali samo nizbrdo od kad sam ga kupio a imao je samo 850 radnih casova,isto tako cim malo neprecizno saltam brzine obavezno zakuje mjenjac i ni makac dalje bez nekakve sipke kojom ces malo "promjesati" zupcanike.Evo sad nesto melje i drobi untra nemam pojma sta je a vec je jednom otvaran prije 2 godine, e to ti je petobrzinac... stari 539 81. godiste samo bog zna koliko r.c. ima nikad nije otvoren niti je ikad zakovao niti bilo sta drugo.

sa 3 brzine nikada problema, jedino 2 puta je zablokirao u rikvercu, al to se odglavi kroz čep, kada nosim na hidraulici nešto teško, i na onom sa jednostepenim kvačilom, i onda stisnem kvačilo, pumpa pod opterečenjem, nekad jedva izbacim iz brzine, to je bio jedini problem, kod dvostepenog nikada problema....al traktori su imali dosta sati

Sto se tice serva to ti i nije neko najsretnije rjesenje na IMT. Bolje pricekaj, usparaj i ugradi hidraulicni. Servo imaju zetori ali imaju i amortizer na prednjem trapu jer kad npr. tanjuras oranje, znas kako skace prednji trap i otima se. Na zetorima amortizer ublazuje te udarce a na IMT-u sve trpi ventil koji dosta brzo propadne, procuri, pa remont ventila i tako u nedogled. Servo na IMT-u traje samo kod ljudi koji pazljivo i polako rade. Poznam samo jednog covjeka koji to nije skinuo s 577 i koji je zadovoljan servom... Imao sam nekada taj servo cilindar s polomitom cahurom u ventilu i poklonio ga kolegi. To ne vrijedi kupovati, to ljudi jedni drugima poklanjaju onda znas koliko vrijedi.

Ja sam imao takav servo na 589.Kupljen je nov ispod ruke od nekog kamiona a Italijanske proizvodnje.Nikada sa njim nije bilo problema a i dan danas radi radnju kod kuma kome sam prodao traktor.

znam da neće biti lagan ko 560, al biti će bolji nego sada, moram motati 2 kruga da skrenem, dok kod 560 mislim da treba pola kruga

Meni hoce ferga 1 godisnje da pomesa brzine dok se gazi silaza ili senaza....u transportu i radu nikad...valjda mu se zgadilo da ga kecam napred nazad napred nazad i tako u nedogled....

Nazad
Vrh