IMT

Evo i malo nesto za 577, sve mi zao staviti, jer ce ga vibracije rasturiti, al je originalan

- - - - - - - - - -

I lijeva brava od kabine

Bobo jel da kolega Ivanz skuplja pare kao i ti,5 godina ugradjujes volan:haha:da si svaki dan stavljao u kasicu 1 euro danas bi imao za polovan traktor a ne za hidro volan:osmeh:

Cuj, moja stvar sto sam neodlucan da se s time igram. Jednog dana ce biti ali kad to nemam pojma. Meni se nikud ne zuri. Ne skupljam pare, nego mi se ne da. Kupljena se servo glava, pumpa i rezervoar s mercedes kombija od kolege prije 3 godine. Samo se treba malo poigrati s time al mi se ne da.

Montoya: nisam rekao da ne radi dobro, nego je problem sto nema na IMT nikakav ublazivac udaraca. Ko radi fino i smireno s traktorom nece imati problema ali kod nas se sva oranja tanjuraju u proljece i da vidis skakanja traktora po njivi bilo bi ti jasno sta pricam. jednostavno taj ventil na cilindru procuri ili pukne ona caura unutra. Jednom se popravi al ubrzo opet propadne i ne da se ljudima gubiti vrijeme s time. Eto, poznam samo jednog covjeka koji to ima na 577 i kaze da je zadovoljan.

Za traktor je hidraulicni volan zakon.

Hidraulicni jeste zakon ali bilo kakav servo,hidraulicni ili slicno je bolje nego mehanicki,ja sam imao los hidraulicni ali je opet kad pogledam unazad bolji od mehanickog.

Ziva istina. No realno gledano ako ugradi servo, jos ako da 500€koliko trazi onaj slovenac onda tu nesto gadno ne stima, tek je to preskupo. Drugo rjesenje je kupovina polovnog servo cilindra tek je to macka u vreci i dok pumpu kupi, opet je 200€ oslo sigurno ako se npr treba remontovati cilindar (a vjerovatno mora).

Zar nije bolje pricekati da prodje zima, krajem 1. mjeseca su rekli da isplacuju drugu turu poticaja, nadoda malo para na ovih 200€ sto sam procjenio (kod nas je nova pumpa volana za sedmicu oko 180€ ako se dobro sjecam) da ce ga izaci i ugradi hidraulicni volan i miran je s traktorom jedno dulje vrijeme.

Mislim da sam ovdje ipak u pravu i da je servo sistem bacanje novaca.

Servo sistem nije bacanje para ako moze da se nabavi jeftino,iako sam protivnik tog poluserva smatram da je bolje imati i takvo upravljanje nego muciti se sa mehanickim motanjem.

- - - - - - - - - -

Pumpu za s44 mora da kupi i za jednu i za drugu varijantu tako da mu sutra ta pumpa ostaje za pun hidro volan.

Nije poluservo, nego servo...

Ne znam, ja to na bih ugradjivao. Vozio sam traktor sa servom i skipa sa servom. Mislim da ne vrijedi davati pare za to s obzirom da je mala razlika kad moras nabavljati i jedno i drugo. Drugo sta da vec ima servo cilindar i da ga samo treba remontovati i ugraditi, tu je situacija jasna ali s namjerom kupiti taj vrag i ugraditi u traktor nisam siguran da je dobra investicija.

Mislim da je pumpa volana s auta sasvim zadovoljavajuce rjesenje, cjenu originalne pompe volana originalne sam samo reda radi napisao.

Da mi treba traktor za vise poslova od oranja i pripreme, onda bi se i odlucio za hidraulicni, al ovako je i servo dobar, i sve bi htio uzeti novo, mislim da me to izaslo oko 300€, i to sve novo

Al prije kupnje bi volio probati na nekom traktoru da vidim kako funkcionira i koliko je bolji od mehanickog i losiji od hidraulickog

Lacin, ja kad pomislim da cu nesto napraviti, ja to i napravim, al nezelim bacati novac ako nesto nebi ispunilo moja ocekivanja, pa vise volim pitati druge kako su zadovoljni, i onda sam donosim odluke sto cu i kako napraviti.....

Jer taj 577 nije los, sada je problem samo u 4 i 5 brzini, hidraulicki volan i prebucna kabina, ostalo je uredu, i zato mi se isplati malo jos uloziti u taj traktor, da sve radi kako treba s obzirom koliko sam dao za njega

koja je razlika izmedju serva i hidraulicnog volana? samo u polozaju klipa ili?

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Samo hidraulični... das pare i miran si nekoliko godina... a koliko je lakše da ne pričam. Kod mene na universalu je fabrički ugrađen i ladno okreces jednim prstom volan dok traktor stoji, a nema ni trzanja volana ili otimanja dok tanjiras.. :D

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока

koja je razlika izmedju serva i hidraulicnog volana? samo u polozaju klipa ili?

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Servo volan je sistem kao sto imaju auti. Mehanicki povezan volan s tockovima potpomognut hidraulikom da u slucaju kvara hidraulike opet imas mehanicko upravljanje.
Hidraulicni volan nema mehanicke veze izmedju volana i tockova samo crijeva povezuju glavu volana scilindrom za upravljanje.

Ako znate da neko prodaje IMT 565,ali da je mladji,posle 2000 do 2010 godista,javite.Drugar hoce da kupi.

Servo volan je sistem kao sto imaju auti. Mehanicki povezan volan s tockovima potpomognut hidraulikom da u slucaju kvara hidraulike opet imas mehanicko upravljanje.
Hidraulicni volan nema mehanicke veze izmedju volana i tockova samo crijeva povezuju glavu volana scilindrom za upravljanje.
U slucaju kvara punog hidraulicnog volana,tacnije kad pumpa neradi,traktor ugasen i on se mota bez problema.

- - - - - - - - - -

Jer taj 577 nije los, sada je problem samo u 4 i 5 brzini, hidraulicki volan i prebucna kabina, ostalo je uredu, i zato mi se isplati malo jos uloziti u taj traktor, da sve radi kako treba s obzirom koliko sam dao za njega
Prijatelju iz iskustva sa tim menjacem a radio sam ga mnoooogooo puta kad izgubis 4 i 5 brzinu menjac je prsko ko dinja i kad ga otvoris samo ce ti kazati sta tu sve fali,tacnije sta je sve crklo.:ppozdrav:

Onda ispada da je bolje uzeti onaj s 3 brzine, pregledati ga i montirati gore, i zaboraviti da postoje kvarovi na mjenjacu??
Jel ide gore mjenjac od 560??

U slucaju kvara punog hidraulicnog volana,tacnije kad pumpa neradi,traktor ugasen i on se mota bez problema.

Da, koliko dugo? Sta ako pukne crijevo za ulje? Bas iz tog razloga je hidraulicni volan zabranjen za koristenje na autima, autobusima, kamionima... MORA biti mehanicka veza volana i tockova. Traktor je sporo vozilo pa ako i pukne crijevo imas vise vremena za reakciju a i radi se o stroju koji radi u mekanom terenu gdje hidraulicni volan nad servom ima bezbroj prednsoti.

- - - - - - - - - -

Prijatelju iz iskustva sa tim menjacem a radio sam ga mnoooogooo puta kad izgubis 4 i 5 brzinu menjac je prsko ko dinja i kad ga otvoris samo ce ti kazati sta tu sve fali,tacnije sta je sve crklo.:ppozdrav:

E ti mi trebas,kad vec imas iskustva sa menjacem na 577 mozes li i kod moje sedmice potrefit dijagnozu,kod mene od prvog dana kupovine ponekad mi iskoči ona mala ručica u "neutral" znači kad hoću prebacit u rikverc ili u drugu brzinu desi se da mala ručica iskoči a u vožnji tj.radu nikad.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ništa se ne zna dok ga ne otvoriš.

A znam, ovako on meni jos dugo moze raditi, jedno je spor u transportu, al za to imam drugi traktor, dotjerat cu ja njega da bude sve ok, za 600-700€ se sve to odradi, a na nekim drugim traktorima s tim novcem nebi nista napravio

Opet kažem dok ne otvoriš ne znaš.Tako sam i ja mislio da ću proći povoljno sa remontom 577 jer je traktor izašao iz rada ispravan.Kada smo ga rasturili sve zrelo,prezrelo za remont čudo kako je uopšte išao.

Nazad
Vrh