IMT

moj je novi tip sa servom, milina za voziti, radi sve zivo al zao mi ga siliti sa oranjem i branjem, pa bih uzeo 577 novi tip sa servom i da me vidi bog

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

646735c3814940114ae2d7263028e724.jpg

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока

Pozdrav svima ! Novi sam na forumu, iz RS sam... ovo je moj IMT 539, '89 godište , te godine ga je moj djed uzeo novog... nekada je radio jako teške poslove jer nije bio drugi traktor. A sada imamo jače traktore pa 39ka kafanica, kosidba, kupljenje sijena... Remont nije radadjen jer za sada nema potrebe jako dobro radi.

Danas nemogu upaliti 577, dobije gorivo do pumpe, al kad palim nema dima na auspuh, povukao drugim traktorom, tu i tamo malo dima, al nepali i nepokusava upaliti, al kad pumpam gorivo, baca na ozraku na pumpi, neznam sto bi bilo, traktor je normalno radio prije tjedan dana

Danas nemogu upaliti 577, dobije gorivo do pumpe, al kad palim nema dima na auspuh, povukao drugim traktorom, tu i tamo malo dima, al nepali i nepokusava upaliti, al kad pumpam gorivo, baca na ozraku na pumpi, neznam sto bi bilo, traktor je normalno radio prije tjedan dana

Zaledila nafta.

Ocito ti nikad do sad nije zaglavio ventil za gasenje... Pogledaj najprije da li se vratila poluga za gasenje na samoj pumpi a ako je, onda LAGANO kvrckaj po pumpi i mozda se odglavi. Problem je u nasem gorivu koje je "suho" i cesto puta se to zna zaglaviti ako kupujes na INA pumpi. PETROL ima puno bolje, masnije gorivo i nikad s njime problema.

pregledaj filtere goriva i sito na vazdusnom filteru, kod mene je to bio problem

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Da bome tako moj brat ostala poluga za gašenje i on izvergla cjel akumulator neće da upali.
Ja vratio spojio kablove i kresnuo.
Čim nema dima poluga ili u pumpi zaštekalo.

usao u kuću i razmišljam, puko skroz.....i sjetim se da se to jednom dogodilo, na njemu kada sam ga ugasio na njivi, al odmah sam rješio probelm i 2-3 puta na 533 se to dogodilo......odem do traktora, vratim polugu za gašenje od koje šipka se prislonila za iberlauf i tako ostala u položaju za gašenje, vratio polugu, okrenuo ključ i 6 puta okrenuo bez grijača i sastavio, a bijeli se cijeli od mraza......koga pitam pola ljudi bi skinulo pumpu i odvezlo bošisti, joj.....a ja neznam kako se toga nisam sjetio, još na 539 nisam uzeo crijevo za kipu i na 577 promjenio spojnicu, sa one što ima križ unutra na ovu sa točkicom, da mogu otići iskipati prikolicu i da vidim odmah kako kipa, nakraju nisam imao volje skidati plug sa 560 i prikolica ostala neiskipana, al bude sutra, i sutra bude i 539 dobio crijevo i spojnicu......baš sam ljut!!

i VELIKO HVALA svima na pomoći!!!!!!!!!!

Super da si rijesio problem... kod mene komsija radio remonta na IMT 533, on sam sebi. I kad završio sve proba da upali i neće da upali samo se malo javi i on odma pomislio da nešto nije dobro uradio pa zovne jednog majstora. On dodje pogleda a samo mu akulumator bio prazan, i uzme mu 150 evra majstor samo što je vidio da je akulumator prazan...

na 533 je znalo zaglavit jer je ta šipka ribala od nešto i onda ostane, tako ovdje dodiruje iberlauf i zato ostane, treba ju malo savinuti i neće se događati, al traktor odlično pali, nema greške, imam još svojih 3,5 jutra oranja, i još dobio 4 jutra u najam, pa ću i to rješavati, nadam se do kraja godine.....a 577 danas dobio i antifriz, prije nego sam ga pokušao upaliti, bio neki antifriz i kada su počeli minusi, ja ispustio, jer neznam gdje mi je onaj uređaj za provjeriti do kojem minusa je antifriz, i danas prije paljenja nasuo, sada imam u svim traktorima, i nebojim se zime, osim u kombajnu (Torpedo-motor), hehe

n4i45h.jpg
[/IMG]

Da li neko možda zna šta znači ova lampa sa leve strane u sredini (5 lampi). U pitanju je IMT 539p, hoće da se upali pri punom gasu...

Sta se desava kad mi vec 2 put u petnest dana kida nitne i paknu al samo gornju na fergi....dal ja dovoljno jako ne zanitam ili mozda prejako...uglavnom..krenu u rikverc i vidim da propade....sto jedan komso veli,,,,iz cista mira,,,

U kakvom je stanju dobos kocnice i s koliko kakvih nitni nitas paknu?

Dobos mora biti gladak, a ja nitam s 8 aluminijskih nitni po ferodi vec godinama i nikad problema.

to nitanje mi nije uspjevalo, uvijek se sve raspalo, 2 puta na 533 rastavljao, nakon toga kupio komplet pakne gdje je zaljepljeno i nisam poslije toga više rastavljao kočnice.....iako je oko 4 puta skuplje, al se isplati

Nazad
Vrh