IMT

558 je samo za snagatore...nema sanse da ga motas u mesto sa obe ruke...nas 560 se lako mota da je to cudo...

Ne smatram sebe snagatorom, u mestu nije lako, ali opet nije mi baš nešto teško da ga motam. Komšijin je već dosta teži. Teže mi deluje kada motam 542 novi tip u mestu nego 558.
Zna li neko čije je sve pumpe za hidro volan imt ugrađivao na 560/5?

Moj 558 se mota jako tesko.Kazu moji tako se tesko motao i kad je kupljen '73. ,a da se otima,otima se.:osmeh:

- - - - - - - - - -

Ako mislis na ovu poteznicu za topling
http://f9.ifotki.info/org/5cddfdbf007ecbe82a5d5b3e1e16c7642e117d96788659.jpg
moze se orati i bez nje sa 14 gumama
Da mislim na taj jezik sa 3 rupe gde se kazi topling.Jesi li probao?

- - - - - - - - - -

Zna li neko čije je sve pumpe za hidro volan imt ugrađivao na 560/5?
Krilne pumpe Petoletka i to je to.

Ja kad sam imao 558 i gume su bile 16-ce nije mogao da ore bez te banane-jezika,probao nema sanse da drzi dubinu,samo gore-dole,traktor i topling vislji pa problem.

Da mislim na taj jezik sa 3 rupe gde se kazi topling.Jesi li probao?

- - - - - - - - - -

Tako je ima 3 rupe i veoma je zajeba*o za stavljanje....ne sme ni gram prasine da bude dole na dzoli od kardana gde treba da legne taj gumeni deo banane...glupost ali veoma korisna....mi kad god radimo sa tiplinkom uvek je ''mećemo"

Komšija je skinuo motor sa 560 i stavio od kamiona 80ks, a na starom motoru mu je ostala pumpa volana, pa smo baš pre neki dan pričali da nam proda. Nisam je tako skoro zagledao, a on tvrdi da je ztf-ova pumpa.
A što se tiče te banane, mi je imamo, ali nema one gume kod držaca iznad kardana, tačnije ima je pola, pola je letos puklo i radi sasvim normalno. Nismo je nikada skidali.

Ja kad sam imao 558 i gume su bile 16-ce nije mogao da ore bez te banane-jezika,probao nema sanse da drzi dubinu,samo gore-dole,traktor i topling vislji pa problem.

Ja sam radio bez banane, tacnije laksu zemlju. Oranje u pitanju i islo je bez problema. Kad sam otiso u tesku zemlju nisam mogo dubinu ustimat nikako. Sad 5 sad 25cm. Od tad natako bananu i ne skidam je vise sa traktora. Gume 16. Dal je to guma ili do hidraulika, ne znam.

I isto nemam te gume sto dodje na nju. Pretrazio citavu BiH i nema. U Srbiju nisam iso ne pamtim, a kad cu ne zna se.

ta pumpa je ustvari ista ZF,petoletka je to radila po licenci i jako je skupa pa i polovna nije ispod 100 eura samo pumpa plus nosac pumpe ide 50 eura i kod tebe nema kompresorski zupcanik kandzu.

- - - - - - - - - -

Ja sam radio bez banane, tacnije laksu zemlju. Oranje u pitanju i islo je bez problema. Kad sam otiso u tesku zemlju nisam mogo dubinu ustimat nikako. Sad 5 sad 25cm. Od tad natako bananu i ne skidam je vise sa traktora. Gume 16. Dal je to guma ili do hidraulika, ne znam.

I isto nemam te gume sto dodje na nju. Pretrazio citavu BiH i nema. U Srbiju nisam iso ne pamtim, a kad cu ne zna se.
Do guma je,isto i kod mene bilo na 558

- - - - - - - - - -

koji je to traktor uopste? ne izgleda mi kao 558

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
ta slika je sa neta,covek postavio kao primer

Moze, samo mora zupcanik sa kandzom da se nabavi. Sve to ima na tom motoru sto je skinut, ako ima kompresor. Isto je sve, ako me razumijes.

Ne verujem da bi baš hteo da menja njegov zupčanik za moj, ali za pumpu znam da je u top stanju. Pretpostavljam da zupčanik može i ovako posebno da se nađe.

I moj drug je koristi na 558 sa 16-icama. Bas cu da ga teram nekad da proba bez nje pa cu da vidim rezultat. Inace,ja i ne znam gde je moja.:osmeh:

i ja mog planiram prodati ove zime a zao mi ga, zver je, samo mi ne sluzi nicemu 542 ga menja u svim poslovima

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Jasam mesto njega kupio 549 posle 5-6 meseci još jedan 542 stari tip ,više mi odgovaraju petostepeni menači i zbog jačeg trapa i hidraulike

Nazad
Vrh