IMT

Bili su momci u pravu u vez grijaca....Zavrnem gorivo i svedno pusio jedno sat vremena,dok ja ne odlucim ic u oranje pa ako ce crkavat nek crkne...Jedno tri brazde se nije vidlo iza traktora od nekog plavicastog dima i onda prestalo...Sad...recete jest ovaj dosadan,al,....skidali smo regler i premjestali kod strica...vratili ga i jutros mi skripi remen....ako otpustim regler sve normalno samo ne puni,a ako ga pritegnem odma zaskripi remencai svakim minutom skripi sve vise,al onda gasi lampicu.....Jesmo li uspjel zajebat regler,il je slucajno strado altenator kad smo otkacali kablove.

Danas trebalo da zamenim dihtung glave na 533, juce sam skino obradio glavu,nism ni zagledao cilindre ali danas sam video da fale karike i bio sam u pravu,na dva klipa nema pola prve karike.klipovi su katastrofa.kako je ono radilo i palilo ja neznam.Vuca je bila odlicna a motor sahranjen.Ovaj sto mi ga prodao kaze zatgo mu lanac a ja danas rasturio on nema onaj bakelitni spaner vec je pojeo kuciste svuda u krug.Nema sta nasamario me covek ali sam sam kriv.Rasturio sam ga u parcice.Sutra nosim blok da razbusim na 91.4 klipove imam.Radilica najebala na jednom letecem ali mora da se uradi cela.Jbg napravio sam sam sebi probleme.bice slika kad namestim. nemogu nikako da ubacim ove jer su preko 4mb

201610241232301.jpg
201610241050431.jpg
201610241051461.jpg

Imao je odlicnu vucu,nikakvih problema nije imao pre 7-8 godina sam isto imao 533 traktor je bio kao zver sve do generalne, moj komsija im isto 533 jedva ide po ravnici nema dusu. Ja sam tada vozio Bostan svaki dan 35km za Kragujevac 3tone bez problema. dobre su to masine samo dobro odrzavanje i nema brige.

533 koji sam prodao, kada je došao, morao sam kupiti novi zračni filter, jer stari se spekao, jer nije dugo čišćen, deda neki vozio do trgovine i po smjesu,te poorao svoju bašću, pa sam reglažirao dizne, stavio novi auspuh, semering kardana, jednom promjenio zračnicu u zadnjoj gumi, jednom u prednjoj i prednje krpio barem 4 puta, promjenio bravu paljenja, jer stara je bila na povlačenje, to mi se nije sviđalo, 4-5 puta zamjenio remen alternatora, promjenio čahuru u prednjem mostu sa bolcnom, zamjenio lamelu i pracne (reparirao kvačilo), zamjenio prve lampe......i to je sve što sam napravio za 1000 sati što je bio kod mene, traktor i danas ima snage koliko hočeš, al eto, ja hoću nešto novije i što je manje radilo, npr 539

533 koji sam prodao, kada je došao, morao sam kupiti novi zračni filter, jer stari se spekao, jer nije dugo čišćen, deda neki vozio do trgovine i po smjesu,te poorao svoju bašću, pa sam reglažirao dizne, stavio novi auspuh, semering kardana, jednom promjenio zračnicu u zadnjoj gumi, jednom u prednjoj i prednje krpio barem 4 puta, promjenio bravu paljenja, jer stara je bila na povlačenje, to mi se nije sviđalo, 4-5 puta zamjenio remen alternatora, promjenio čahuru u prednjem mostu sa bolcnom, zamjenio lamelu i pracne (reparirao kvačilo), zamjenio prve lampe......i to je sve što sam napravio za 1000 sati što je bio kod mene, traktor i danas ima snage koliko hočeš, al eto, ja hoću nešto novije i što je manje radilo, npr 539

Danas susjed došao s 533 po rasipač ja se smijem dam gas i kresnem 39 iz vana mazne odmah a on sunce ti **greška ...
JBG nisam ni ja znao dok nisam stavio0 na 33 pali još ga ove godine nisam grijao pogotovo na linijsku pumpu.

Hahahaha ma da upali i na šlepanje nakon 10 kilometara glavno da ide ko ga j*be
Btw jel on prica o 533 539 ili 577?

Ljudi kolegin 560 konstantno izbacuje vodu na cev tj odusak hladnjaka mora stalno da doliva,generalna uradjena prosle godine glava uradjena kao i hidro test,blok bio na ravnanju,hladnjak odlican,vodena pumpa odlicna motor se ne greje cep na hladnjaku nov,ulje ne trosi,niti pusta vodu u karter,termostat nema.U oranju mora stalno da doliva npr juce na dva jutra oranja 3l vode???Sta mislite?

zato sto naglo spusta gas kad izlazi iz brazde te traktor ostaje vruc a ventilator se slabo vrti i nema sta da ga ohladi pa pod pritiskom izbacuje vodu, neka ne spusta naglo gas i videces da nema dolivanja vode

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Prljav hladnjak iznutra ,uhvatio kamenac i nema dovoljan protok vode.

Ne mora uopce biti. Kod mene na 549 od prvog dana se sipa destilirana voda + antifriz. Hladnjak se iznutra doslovce sjaji i opet izbaci visak vode, bude iznad saca "dva prsta" i tako od prvog dana. Stos je sto ti nasi traktori nemaju preljevnu (ekspanzionu) posudu nego samo hladnjak pa kad se tekucina zagrije, poraste pritisak u sistemu i taj pritisak regulira cep na hladnjaku. Kad naraste iznad dozvoljenog, cep popusti pritisak napolje i skupa s tim pritiskom izlazi i tekucina kad je hladnjak pun do vrha tako da ako je cep ispravan i drzi pritisak kako treba, nema sanse da hladnjak bude pun stalno.

Treba iscurjeti malo vode i svakako treba biti preko celija tekucine uvijek ali da mu bas fali 3l za dan posla... Mislim da ne bi trebalo.

Nazad
Vrh