Na koji način funkcioniše dodatni priključak sa ručicom za hidrauliku na IMT539, ona budža što se privrne dole ispod sjedišta?Može li ona da šalje i vraća ulje? Zanima me zbog hidrauličnog toplinka. Mnogo bi mi pomoglo da imam takav toplink ali za njega je potrebna dvosmjerna hidraulika. Jedno rješenje je da uzmem ulje sa priključka za kipu, pošaljem ga na dvosmjerni razvodnik odakle bi dva crijeva išla na cilindar tj. prvo na blok-ventil na njemu (hidr. toplink bez toga nema smisla) a jednim crijevom bi se ulje vraćalo u mjenjač, može lako da se napravi ulaz na zavrtnju za sipanje ulja. Problem takvog rješenja je u tome što 539 diže i poluge kada radi kipa. Drugo rješenje je da samo povratni hod cilindra spojim na kipu pa da na taj način dobijem mogućnost skraćivanja toplinka (tj. dizanje priključka) a spuštanje bi vršila gravitacija. Problem tog rješenja je u tome što bi teret nosio razvodnik unutra jer se tako ne može ugraditi blok-ventil te naravno podizanje poluga kada radi kipa...
Postoji li uopšte neka mogućnost da se na iMT539 ugradi hidr. toplink a da ne uključuje postavljanje još jednog hidr. sistema (pumpa i ostalo)?