milos.jovic.140
Član
Шта мислите да је боље за 560 који барата са виљушкаром да ли 14 или 16?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li je neko primetio razliku u radu, nekim teskim radnjama izmedju 560 sa 14.9.28(ako se ne varam za ova dva drga broja) i 16.9.28? stavili smo pre par godima uze tockove, 14ke...ali kao da je izgubio snagu traktor, cuo sam skoro da je to moguce i da moze da zezne diferencijal kod traktora te uze gume....da li je neko imao slicna iskustva?
evo slika serva za fergusona:
Sa 14-kama motoru je lakse jer moze da proslajfuje,dok kod 16-ki je manje proklizavanje pa se oseti nedostatak snage motora.
Nije sa 14-kama motoru lakse jer moze da proklizne, kakve to veze ima , obim gume je manji samim tim nesto malo sporiji bude( i jachi) mozda koliko sam racunao oko 1km/h sto u oranju mnooogo znaci
kod nas skidaju 16-ke i stavljaju 14 ke jer lakse ore traktor i tad moze prvom uvek da ore, sa 16.9 je lutrija kad dodje godina kao ova treca sporohod ne gine ,
I mnogoo niska poprecna spona...Zanimljiva ideja al ne valja mu posao. Ne da se podesavati sirina prednjeg trapa. Vec sam to gledao i mislim da se 500€ moze puno bolje potrositi al ajde...
I mnogoo niska poprecna spona...
Zar ne rade za cca 500e punu hidrauliku?Zanimljiva ideja al ne valja mu posao. Ne da se podesavati sirina prednjeg trapa. Vec sam to gledao i mislim da se 500€ moze puno bolje potrositi al ajde...
Zar ne rade za cca 500e punu hidrauliku?
Zar ne rade za cca 500e punu hidrauliku?
Dvosmerni hidro klip preko prednjeg trapa mi deluje najbolje od svih resenja koja sam video. Posto se klip ne pomera levo desno ne moras da brines da li ce udariti u hladnjak. A sirenje prednjeg trapa je moguce, samo su potrebne spone koje mogu da se produze po potrebi.Ma za te pare čist hidro složiš a i ovo nije nešto.
dodjes sa sesnaesticama i 70 cm zahvatom pluga i gledas mene kako orem a ti nebi mogao zapeti. trecom sporom bi mu dusa u nosu bila. vise bi stajao nego isao. kod nas je teska zemlja i skidaju ljudi 16 i stavljaju 14 jer bude malo sporiji traktor samim tim i jaci na tocku. ovde se 560 kolje sa 756 plugom. kad je susna god ide prvom kad je kisna treca spora ne gine. Da se razumemo ispod 30 cm ne oremJa sam gledao kako oru ovi sa 14-icama i ne bi ih nikad stavio. Kad komsija ode kuci zato sto mu traktor proklizava ja ostajem na njivi. Gledao sam i jedan 560 u snegu sa praznom prikolicom kako kopa( vise puta me je gledao i u njivi i u transportu pa je resio i on da stavi 16- ice). Kod mene su manje gume stavljali zato sto su znatno jeftinije. Sto se oranja tice nikad nisam orao 3. sporom, u normalnim godinama orem sa plugom 70cm zahvata, a u ekstremnim sa 50cm zahvata.