Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Za oranje petobrzinci su jos gori.Oba su krševi jer nemaju izbor brzina za oranje, prva prebrza treća spora prespora a prvom mogu orati samo u idealnim uslovima, sa pet brzina nikada nisam vozio pa ne znam, verovatno su bolji.
A jel probao neko da vozi bez guma?Kako bi se onda ponašao traktor?
Za oranje petobrzinci su jos gori.
Ja na 16kama tesku zemlju orem 3 spora a laksu prva direktna. povrca i neke parcele koje se redovno tore stajnjakom mogu i drugom brzinom mada je to preseravanje jer je i prvom prebrz. ali poenta je da moze. u transportu sam brzi za 2-3 na sat od 542 iz 91 godine koji je na 12kama. traktor je visok. dignem prikljucam metar od zemlje.Opet ti kreces...
Ja ti kazem kako je kod mene. Uredan traktor koji ni hladan ne dimi vuce 2x12" u 3. sporoj u dosta laganoj zemlji a ti samo tepi po svom. Tanjuracu 24 diska samo u 1. brzini i to ima DOBROG posla da ju vuce i po ravnom. U ravnici i gdje je uredna zemlja 560 radi s 2x14" plugom da se ni ne znoji ali u teskim uvjetima su mu 14.9 gume ZAKON.
Kolega iz susjednog sela kupio DRLJAV 560 s 14.9 gumama da moze s njim ici u kultivaciju i prihranu, to mu je najmanji traktor u dvoristu i iz zajebancije dodje po moj sjetvospremac i vuce ga 2. brzinom kako god hoce dok komsija s 16.9 moze ali se traktor pati. Na cesti je novi tip 560 s 16.9 gumama brz skoro kao 549, tesko ga obilazim...
16.9 gume samo u strogoj ravnici...
Imaju ljudi stari tip 560 koji je tvornicki dosao s 16.9 gumama i od prvog dana vuku s njim leoparda 2x12" rasirenog na 2x14" i uzbrdo i nizbrdo. kad su se gume poderale, zbog neimastine kupe 14.9 i traktor se USRAO. Sad im zao sto nisu negdje posudili novce za 16.9 gume jer traktor nije pola onoga sto je bio sa sirim gumama.
Ocito ima neka razlika u prenosu novog i starog tipa 560, ja to ne znam jer nisam nikad otvarao mjenjac ni jednog od tih traktora ali razlika je i vise nego ocigledna.