zombie_666
Banned
Moj 539 ima zamalo 30 godina i 5800 sati za to vrijeme a radio je sve do prije 5-6 godina na imanju od 5 hektara (3.5ha se oru). Za svo to vrijeme mu je odradjeno sledeće:
- Pumpa za vodu, 2 puta, oba puta je ja zamijenio. Novi rezervni dijelovi nisu nešto po kvalitetu ali su bar jeftini. Cijena 25E
- Centralni bolcn naprijed sa čaurama, ja zamijenio. Cijena oko 20E sve.
- Semering radilice prednji, mijenjao mi majstor jer nisam imao radaficger da skinem remenicu. Cijena nekih 5E.
- Kočnice, ja zakovao nove obloge. Cijena 15E.
- Pumpa goriva (AC pumpa), ja zamijenio. Cijena 25E (uzeo kao neku "bolju").
- Podešeni ventili, radio majstor. Cijena 10E.
- Crijeva goriva sva nova, ja zamijenio, cijena oko 15E čini mi se.
- Regler 2 puta, ja mijenjao, cijena 5E komad.
- Alternator zamijenio, stavio od nekog auta sa velikim dizel motorom od 6 cilindara, stari se jednostavno raspao i nije bio nizašta (četkice su potpuno pojele kolektor). Punjenje je savršeno sa 14.2V. Cijena čitavih 5E.
Ulje pušta samo na zadnjem semeringu radilice ali nije mnogo pa neću dirati dok lamela bude držala, da ga ne otvaram badava. Ima lufta u kućištu volana pa su točkovi "šamarali" no to sam riješio tako što sam im malo podesio trag tj. sad sam ih malo "otvorio" prema vani (produžio spone). Motor radi savršeno i pali bilo kad. Mjenjač je isto prao dobar, nekad mu dodje da malo teže ide iz brzine ali malo se pritisne ili pusti kvačilo i riješeno.
Eto to je to za nekih 30 godina rada.
- Pumpa za vodu, 2 puta, oba puta je ja zamijenio. Novi rezervni dijelovi nisu nešto po kvalitetu ali su bar jeftini. Cijena 25E
- Centralni bolcn naprijed sa čaurama, ja zamijenio. Cijena oko 20E sve.
- Semering radilice prednji, mijenjao mi majstor jer nisam imao radaficger da skinem remenicu. Cijena nekih 5E.
- Kočnice, ja zakovao nove obloge. Cijena 15E.
- Pumpa goriva (AC pumpa), ja zamijenio. Cijena 25E (uzeo kao neku "bolju").
- Podešeni ventili, radio majstor. Cijena 10E.
- Crijeva goriva sva nova, ja zamijenio, cijena oko 15E čini mi se.
- Regler 2 puta, ja mijenjao, cijena 5E komad.
- Alternator zamijenio, stavio od nekog auta sa velikim dizel motorom od 6 cilindara, stari se jednostavno raspao i nije bio nizašta (četkice su potpuno pojele kolektor). Punjenje je savršeno sa 14.2V. Cijena čitavih 5E.
Ulje pušta samo na zadnjem semeringu radilice ali nije mnogo pa neću dirati dok lamela bude držala, da ga ne otvaram badava. Ima lufta u kućištu volana pa su točkovi "šamarali" no to sam riješio tako što sam im malo podesio trag tj. sad sam ih malo "otvorio" prema vani (produžio spone). Motor radi savršeno i pali bilo kad. Mjenjač je isto prao dobar, nekad mu dodje da malo teže ide iz brzine ali malo se pritisne ili pusti kvačilo i riješeno.
Eto to je to za nekih 30 godina rada.