Pottinger
Član
Kako mislis lose paljenje ? imam i ja porblem na rajki sa paljenjem
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jesi li zvao jusel,tamo je pumpa za 577 bila 220eA jesu ovi Bosisti derikoze,skinem pumpu zbog losijeg paljenja...odnese je majstor kod bosiste i kazemo mu kad rastavi da javi koliki je trosak,od jutros javlja da je uradio reglazu,krilca,sito...da je to 60e a da je i rotor los i treba ga menjati a on dodje jos dodatnih 150e. Jos se cudi kako je taj traktor uopste i palio,bla,bla...a NOVA IPM pumpa koju sam nasao je 233e,a on za remont uzme 210e. Zao mi je sto nisam kuci da odem do majstora i kazem da mu poklanjam pumpu.
Za sad ostaje ta stara sa malim servisom,a za dalje cemo videti.
- - - - - - - - - -
A dobio sam odgovor i iz IPM-a da nemaju bas tu pumpu 369 nego neku 340 koja moze da se prepravi i cena je 29 916 dinara.
Remon tradi Petoletka Trstenik i jos par firmi. Imam i ja jednu za remont, samo sto moram i prekariciti kompresor jer na rislagu ima malo ulja. Novu glavu je malo teze naci...Skinuo sam glavu kompresora sa IMT 567 i stavio ispravnu sa rakovice 65 i kompresor radi, definitivno je do ventila u glavi kompresora, znate li neko firmu koja se bavi servisiranjem ili mozda bolja opcija da kupim novu glavu komplet.
Mozda tebi zvuci smesno ali sta je rislag? Ne znam isplati li mi se sredjivati glavu ako ne sredim curenje ulja, posto kompresor konstantno radi na imt opet ce srediti glavu ako curi ulje?Remon tradi Petoletka Trstenik i jos par firmi. Imam i ja jednu za remont, samo sto moram i prekariciti kompresor jer na rislagu ima malo ulja. Novu glavu je malo teze naci...
-------------------------------------------------
A za bosiste se slazem sa Montoyom. 90% dripci i derikoze. Ajde da bar znaju da urade...
Rislag (kijavac) je onaj uredjaj (ventil) koji ide posle kompresora a pre boce. Na njega kacis crevo za duvanje guma i on regulise pritisak u sistemu.Mozda tebi zvuci smesno ali sta je rislag? Ne znam isplati li mi se sredjivati glavu ako ne sredim curenje ulja, posto kompresor konstantno radi na imt opet ce srediti glavu ako curi ulje?