IMT hidraulika

Cev hidraulike? Lako se produži nego moraš na strugu urezati kanal za gumicu(e) a i poželjno je obraditi cev prema rupi u koju ulazi (pumpa, poklopac) da bude što više knap da ne trpi gumica.

Na 533 klipnjacu hidraulike sa jedne strane drzi stifni a sa druge do klipa da li je samo klip pritiska ili i tu treba da bude nekako povezana sa klipom?

Samo prskalica od 600 lzapremine. :osmeh:

Sta raditi za kardansko vratilo za napred?
Ima li resenja
Ima, nailazio sam ja na neki klip gdje je to covjek radio. Kupio je hidro motor na koji je ugradio izlaz kardanskog vratila, multiplikator i odgovarajucu hidro pumpu za taj multiplikator koji ide na kardansko vratilo nazad, napravio je metalni rezervoar za ulje i spojio to sve tako da kada upali vratilo na traktoru okrece i ovo vratilo na hidro motoru, takodje i ubrzaje ubrzavanjem fabrickog vratila. I samo creva odgovarajuce duzine i hidro motor namjestiti napred gdje odgovara i bukvalno ispada da ste samo prebacili fabricko vratilo napred.

Pozdrav, da li neko zna jel moguce ugraditi novi tip pomocne pumpe hidraulika na stari tip IMT 577?

Trenutno imam pumpu kojoj je izlaz na levu stranu preko one cevi i kocke, svake godine remontujem tu cev, menjao sam i deklo i nosace velike pumpe da ne bi imalo lufta, al ne vredi.

Ima, nailazio sam ja na neki klip gdje je to covjek radio. Kupio je hidro motor na koji je ugradio izlaz kardanskog vratila, multiplikator i odgovarajucu hidro pumpu za taj multiplikator koji ide na kardansko vratilo nazad, napravio je metalni rezervoar za ulje i spojio to sve tako da kada upali vratilo na traktoru okrece i ovo vratilo na hidro motoru, takodje i ubrzaje ubrzavanjem fabrickog vratila. I samo creva odgovarajuce duzine i hidro motor namjestiti napred gdje odgovara i bukvalno ispada da ste samo prebacili fabricko vratilo napred.
Malo vise komplikovano i ne bas jefrina igranka.
Ja sam razmisljao uzeti pogon sa zadnjeg vratila ali osovinom ispod trupa traktora.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Malo vise komplikovano i ne bas jefrina igranka.
Ja sam razmisljao uzeti pogon sa zadnjeg vratila ali osovinom ispod trupa traktora.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Ima i toga, sto se tice komplikovanosti i nije al djelovi imaju finu cjenu. A sto se tice osovinom nisam imao prilike da vidim a smatram da bi moglo poput rasturace za stanjak, na par mjesta da se naprave lezajevi i da se sa fabrickog vratila spusti prenos lancem na osovinu.

Nemora lanac, pa fabrički kosačica ima kaiševe čak bi mogla ta varijanta da se iskoristi od neke stare kosačice ima i taj deo osovine i remenice.
Eto ideje za proširenje dalje...

Pozdrav, da li neko zna jel moguce ugraditi novi tip pomocne pumpe hidraulika na stari tip IMT 577?

Trenutno imam pumpu kojoj je izlaz na levu stranu preko one cevi i kocke, svake godine remontujem tu cev, menjao sam i deklo i nosace velike pumpe da ne bi imalo lufta, al ne vredi.

Isti problem imam
Mjenjao nosace velike pumpe i cijev na izlazu iz male pumpe, nista nije pomoglo
Sad samo sa vanjske strane promjenim "0" ring u maloj pumpi i drzi jedno vrijeme

Nemora lanac, pa fabrički kosačica ima kaiševe čak bi mogla ta varijanta da se iskoristi od neke stare kosačice ima i taj deo osovine i remenice.
Eto ideje za proširenje dalje...
Bas tako, ali kazem lanac jer ne znam za sta ces koristiti, ako je za kosačicu slobodno kajseve, mada vjerovatno mogu kaisevi sve da istrpe jer sta ces napred kacit, jedino ako neces sumsko vitlo.

Za šta je namijenjen ovaj izvod
a2036fabf3ea5d5c908465115e30724a.jpg

Послато са SM-G950F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh