Pozdrav kolege i braćo po muci
Neću odmah da kukam, zadovoljan sam mojim vremešnim (506SX, kupio sam ga 2012.), mučenik koliko je star (1976.), pored toga ne verujem da je prethodni vlasnik radio bilo kakvu generalku ,tačnije nije..jer se sećam da je rekao da je sve onako kako jeste, fabrički..ali dečkonja još uvek radi. Jeste da mi polomi krsta i sve ide preko mojih ruku, ali sa njim mogu da priđem bilo gde, da obiđem oko voćki i sl. Menjač ne hvata na prvu, moram da ga cimnem malo napred-nazad da uhvati prenos..takođe zna da se ugasi u sred rada, ako radim malo duže, recimo u trećoj kada freziram ,kada se mašina baš zagreje..tada krene da puca iz auspuha kao iz topa..i ugasi se. Ostavim ga da se malo odmor, upalim..sve radi .
Voleo bih da mu odradim generalku, da se izmenja ono što je dotrajalo, ali ne verujem majstorima i serviserima..seci uši-krpi pedu..bolje neka radi ovako kako radi.
Ja sam mu samo očistio semering, izmenjao ulja..i sada bih da kupim novu svećicu, pa me interesuje da li negde može da se kupi Bosna ili Bosch svećice za njega?
Takođe, trebalo bi mi par šrafova koji fale na onoj rešetci gde je potezna sajla i unutra mi fale dva šrafa koji drže mehanizam potezne sajle.
Takođe, super bi bilo da pronađem nov usisni filter za vazduh..jedna od dve preklopne šarke koje onaj donji deo filtera u kojem se nalazi ulje i filter od pletene žice, je popustio, pa se dešava da kada ubacim u treću brzinu, od vibracije popusti i druga šarka, koja je inače ok..pa mi ceo filter, onako sa sve uljem i onim filterom, ispadne u oranje..napravi se haos.
Ima li negde nešto gde se mogu kupiti delovi za 506SX ?