IMR - Rakovica

Rakovica je dosta kvalitetan traktor, naravno stariji modeli, koje tacno god je opao kvalitet ne znam.
Mi imamo iz 2012god, kupljen polovan sa 600-700rh, bilo je nekih sitnica ali nista ozbiljno a traktor bas bas radi na nasem gazdinstvu, ja sam prezadovoljan ulozeno-dobijeno.
Cesto tegli preko svojih mogucnosti.
Da me neko pita da li bih kupio nov traktor uz neki konkurs, naravno da bih ali kao i ostale kolege sto rekose, taj traktor ne bi bio Imr.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ja sam kupio novu 65S 2014 godinu, medju poslednjima koja je izasla iz fabrike. Najveca greska koju smo napravili. Lom zivi od traktora, sklepotina katastrofa. Plocu hidraulike radili 3 puta, lamela i pipci 3 puta, crkao lezaj na kardanu, sreca pa spoljni, spojnicka obrijala nutove prema menjacu. O udobnosti ne bih pisao nista, isto kao da sedis u tenku.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Eto vidis...a mi je imamo maltene 30 godina,kupljena polovna.radi kao sat.zahvalan traktor.

Ne mogu da komentarisem sta i kako je radjeno zadnjih godina u Rakovici.Evidentno je da sklapali navrat nanos s cim i sta su imali jbg.Te rakovice posle 2000-tih su od sjaja do ocaja kako kome se zalomile.Ima primerakak koje rade ko sat bez ikakvih problema a ima i onih koje vise stoje po radionici nego sto rade.Nazalost to nije do traktora nego do fabrike.Jeste Rakovica konstrukcijski prevazidjen traktor,al za pristojnu cenu provao bi se odlicno i sad.Rakovica je robustan i izuzetno zilav traktor koji trpi sve i svasta.Licno je nikad ne bih menjao ni za jedan Imt slicne snage.Jesanas su kod mene bili ljudi iz Trstenika sto ugradjuju hidro upravljace,pa smo malo popricali o ovim novim Rakovicama sto se sad rade.Kako kazu tih delova iz starih zaliha skoro i da nema i to sto ima nisu vitalni sklopovi.Vlasnik je neki Egipcan koji je zakupio neke prazne hale koje ne koristi petoletka.Pokupovao je dosta tih masina iz bivse fabrike kao i sve potrebne kalupe,tako da moze da uradi svaki deo.Posto livnicu nemaju kalupe su poslali za Tursku i odlivci blokova,zvona,menjaca itd,sve se radi u Turskoj pa se salje nazad kod nas na finalnu obradu i sklapanje.Zubcanike i sve delovi menjaca u pocetku je radila neka firma iz Italije.Zbog visoke cene po njihovoj prici gazda je kasnije nasao neku firmu iz Cacka koja ce ubuduce raditi te delove za njih.Hidrauliku idalje radi Petoletka,prednje vuce su uglavnom Kararo a valjda trebaju biti opcija kasnije i neke Turske.U sustini to je to,ni prineti staroj fabrici al opet ako budu opstali dobro je i ovako,bar ce delova biti.Opet kazem Za neku pristojnu cenu i manja gazdinstva to je i dan danas odlican traktor.

Takođe imam jednu Rakovicu, do sada odlično odrađuje posao, 4 reda sejalica, zitna sejalica, spartac i silokombajn su joj zaduženja, za površine koje trenutno radim nemam račun da kupujem skuplji traktor za gore navedene poslove.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk

Sa novijim rakovicama je izgleda bilo ko sa jugicima nekad, izadju dve sa trake jedna za drugom prva se raspada za 500 sati druga sluzi perfektno decenijama...

Inace cela ta muljavina oko "starih zaliha" delova mi je bas sumnjiva. Ispada da negde u Srbiji po kucama i garazama ima dovoljno NOVIH delova da se sklope stotine traktora.

Kod mene u selu su u nekoliko navrata arapi otkupljivali silne stare rakovice, rastavljali u najsitnije detalje i slali kontejnerima u Egipat.

Erkunt 854 je ako se ne varam 36.000 (i to je preterano jer je njegova cena krenula od 26-7...)
Po mom misljenju ovaj traktor je svetlosnu godinu ispred Rakovice, gledajuci po tome turcin dodje jos kao povoljan.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Cena je krenula sa 24 000, ja sam toliko platio.

Pa.i Rakovici ide cena gore posle dve-tri godine samo kad krene prodaja i kad se vidi koliko su dobre

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Nazad
Vrh