IMR - Rakovica

Pozdrav ako može pomoć. Na rakovici ručica za dizanje i spustanje hidraulike mi je zaribala maltene mi trebaju obe ruke da bih je pomerao gore dole. Hidraulik radi diže i spusta ali ručica načisto zaribala. Podmazano i ništa. Skinuta ručica i nosač do osovinice nismo mogli da je izvučemo nismo smeli da ne poremetimo nešto u hidraulici. Šta može biti zna li ko?

Zavisi sta podrazumevas pod remont hidraulike?Ako menjas samo gumice i dihtunge to svakako ne spada u remont.Koja Rakovica je u pitanju 60-65? Za r60 set gumica kvalitetnijih tipa Higum staje oko 1500-1600din.Garnitura dihtunga oko1000din.Verujem da je i za r65 slicna cena.Da ti majstor skine hidraulik izmenja gumice i dihtunge 30-50e bar u mom kraju.Mada to retko kad moze da resi problem uglavnom bude privremeno resenje.

Moram da skinem hidrauliku sa traktora. Rekli su mi da kad skidam sa traktora hidrauliku da pazim da lagano podižem da nebih oštetio hilznu i klip. Zna li ko o čemu je reč? Kad se odviju noseći šrafovi gore samo se hidraulika digne u vis i do je to jel tako?

Odvrnes 6 brezona koji drze hidraulik i podignes na gore,najbolje rodom ili ako nju nemas onda flasencug pa polako,a mogu i dvojica dobrih momaka pa na oruk.Na r60 mora malo da se pazi kad vadis hidraulik na cev pumpe da ne udari o zid menjaca,moze da se osteti.Na 65 ni to posto je pumpa napred na razvodu.

Mora.Nepristupacno je za skidanje,mozda bi se nekako i skinulo al treba to i vratiti nazad,ocistiti lepo nalezuce povsine namontirati drugi dihtung,hermetik pa propisno stegnuti posle.Mnogo je lakse skinuti hidraulik i raditi ko covek uz to proveriti stublinu manzetnu.Nista komplikovano nije ni skidanje ni vracanje,komplet to mozes u kucnoj reziji.

Meni je zaribala ručica dali mogu da samo tamo gde se kači topling ona ploča. Dali mogu da skinem tu ploču i vidim šta se dogodilo unutra. Ima li nešto tu da pazim kad skidam tu ploču kod toplinga

Meni je zaribala ručica dali mogu da samo tamo gde se kači topling ona ploča. Dali mogu da skinem tu ploču i vidim šta se dogodilo unutra. Ima li nešto tu da pazim kad skidam tu ploču kod toplinga
Ako mislis da je problem do rucice onda najbolje da skines onaj mali poklopac na hidrauliku odmah tu iznad rucice za poluge,unutra ti se bas vidi mehanizam rucice za podizanje.

Zašto ljudi ugradjuju duplu tandem pumpu jednu u hidrauliku drugu na servo na imr65. Kad je fabrika kad je pravila rakovice sa servom koristila jednu pumpu koja je na traktoru za servo i hidrauliku?

Nazad
Vrh