IMR - Rakovica

Zašto misliš da neće moći da se registruju ?

Sent from my SM-A155F using Tapatalk
Homologacija je potrebna i još ko zna šta sve.
Napraviti vozilo i registrovati ga u Srbiji je gotovo nemoguće. Još oni bi da prave nešto što je druga fabrika već proizvodila, a čisto sumnjam da imaju bilo kakvu licencu. Ugrađivali bi motore koje stara fabrika nije ugrađivala itd.

Crkla mi hidraulicna pumpa na traktoru i pre neki dan sam skinuo plocu...
Posto je vec skinuta ploca hidraulika a pumpu cekam, uzeo da promenim osovinu i zupcanik koji su potrebni za ubrzanje vratila.
Kad sam izvadio osovinu uocio sam da je na ovom mestu "okaljena".
To je kraj koji ide u menjac, ona se spaja sa osovinom u menjacu, spaja ih prirubnica a to se radi rucicom sa leve strane menjaca (kojom se ukljucuje i iskljucuje hidraulicna pumpa).
Plasi me da se lezaj nije okrenuo u kucistu od one osovine u menjacu (do koje ide vrh ove okaljene osovine), jel ima neko slicnu situaciju?
742da1dc9c95cfb6505dc8613bcb0a13.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ima 540 ali umesto na 2000 obrtaja motora to bude na nekih 1700.

Ako mislis na 47, moze, i ja na nju stavljam.

Šta sve treba od delova i gde si kupio i pošto?
Gledao sam neki klip gde lik kaže da ne može da se ubrza kod modela gde se kardan uključuje ručicom s desne strane (kao kod mene na 47). Razlog je što zupčanik treba da ima žleb za viljušku.

Moze se naci u svakoj snabdevenijoj radnji traktorskih delova.
Ja sam platio 32000din a video sam na netu da su cene od prilike svuda slicne.
Menja se jedna osovina i jedan zupcanik, jako je slicno originalu ali drugaciji odnos zuba.
Ovo je bas za traktore na kojima se ukljucuje sa desne strane vratilo i postoji kanal na zupcaniku za viljusku.
Jos nisam ugradio pa ne znam da li ce biti nekih problema, uporedio sam vizuelno, trebalo bi da je ok.
Ovo su ljudi kod mene ugradjivali jos pre 10god.

Da, na starom tipu se tu ukljucuje vratilo i ima mogucnost preko tockova, noviji tip nema tu mogucnost, evo vidi se na slikama.
Na novom tipu, na rucici sa leve strane se ukljucuje/iskljucuje pumpa hidraulicna ali kad je ona iskljucena nece raditi ni vratilo, pogon ide preko iste osovine.
Ova osovina sa slike se menja i ovaj zupcanik.
Na poslednjoj slici se vidi rucka i viljuska koja gura zupcanik po osovini, tu se ukljucuje/iskljucuje vratilo.
Malo sam mozda nabacao tekst i slike ali jbg, na brzinu.
464b5ece6769961860b6875db51f488d.jpg
053f67bfaf0741f1c7437902ed0efbba.jpg
9ed33b178675035d606d6c560c09e289.jpg
fd602b3d5ebd978c9a5896a0882e6da0.jpg
8b04fd54e3fcdf50fd425464fd23f59d.jpg

Da li je komplikovano i koliko vremena je potrebno da se izvrši zamena te osovine i zupčanika priključnog vratila?

Nazad
Vrh