IMR - Rakovica

Imam rakovicu 65 kupljenu prošle godine, novu. Primetio sam da kada zakačim tanjiraču (nošena v od 24 tanjira) neće, u većini slučajeva, da spusti poluge pri radu. Isto se dešava i kada orem sa toplingom prikačenim u krajnjoj donjem položaju. Može li neko pomoći?

Ako nosis tanjiracu na skroz donjem polozaju onda treba da spustis onaj blokator za reakciju hudraulika iznad onog dela gde se kaci toplink. Ako kad ores i kacis na skroz donjoj rupi nece da reaguje plivajuci polozaj, zato se kaci na skroz gornjoj ili srednjoj rupi sa podignutim onim metalnim blokatorom

Poslato golubom pismonosom.

Neki dan ugradio :)
605a7c07373820fd7f207a18eed49ceb.jpg
9604796b2aeaa35efcffb58c243304f4.jpg

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Kostalo me 180 evra (razvodnik,creva,reduciri i prikljucci).
Hidraulika je za sta god vam treba :D
Poslikacu detaljnije :)

Jesi li se raspitao koliko bi izaslo da si pozadi ugradio pomocnu pumpu i da radi nezavisno od poluga.

Meni su rekli ovi iz servisa da treba samo da se vidi gde ima pritisak tu da se prikljuci dodatni razvodnik i samo negde da se nakaci crevo da se vrati ulje nema potrebe za dodatnom pumpom bas sam se raspitivao jer mi treba za sejalicu i rasipac...

Послато са SM-G355H уз помоћ Тапатока

Meni su rekli ovi iz servisa da treba samo da se vidi gde ima pritisak tu da se prikljuci dodatni razvodnik i samo negde da se nakaci crevo da se vrati ulje nema potrebe za dodatnom pumpom bas sam se raspitivao jer mi treba za sejalicu i rasipac...

Послато са SM-G355H уз помоћ Тапатока
Ja podignem rasipac i uopste ga nespustam jer me mrzi svaki put ventil da okrecem.Za te sitnije radove koristim rajku i ursuza 355.Kod ursuza je hidraulika kao avion naspram bicikla tj.rakovice znaci reaguje na milimetar pomerene rucice.

Svak cast majstore,sad ti radi u isto vreme hidraulik na pomocnom i na glavnom razvodniku...Ako se secate one moje price sa istim resenjem ali sa postojecim razvodnikom...malko sam se zeznuo,ne moze svaki petoletkin razvodnik koji su ugradjivali na traktore da trpi pritisak na izlaznom vodu.Ovi koji su trenutno jednosekcijski na r65/r60 nemaju taj P1 vod ali oni sa dve sekcije kao sto su recimo na IMT 577 imaju taj P1 vod na sredini druge sekcije dok je prva sekcija ista kao i na IMR .
31102012076.jpg

Svak cast majstore,sad ti radi u isto vreme hidraulik na pomocnom i na glavnom razvodniku...Ako se secate one moje price sa istim resenjem ali sa postojecim razvodnikom...malko sam se zeznuo,ne moze svaki petoletkin razvodnik koji su ugradjivali na traktore da trpi pritisak na izlaznom vodu.Ovi koji su trenutno jednosekcijski na r65/r60 nemaju taj P1 vod ali oni sa dve sekcije kao sto su recimo na IMT 577 imaju taj P1 vod na sredini druge sekcije dok je prva sekcija ista kao i na IMR .
31102012076.jpg

A poluge jel rade?

Nestizem da to detaljnije poslikam :( vidim da ima dosta pitanja pa da provam da odgovorim :)
Nije nikakav patent,reko mi jedan majstor da bi to tako trebalo da funkcionise,ja kupio delove,sastavio i funkcionise :)
Crevo se uvrce u otvor fabricki predvidjen za hidraulicni izvod. Kroz to crevo ide ulje pod pritiskom do hidraulicnog razvodnika a iz hidraulicnog razvodnika se vraca ulje preko creva do otvora za ispustanje ulja(u principu moze bilo gde u kuciste ali meni je ovo bilo najlogicnije).
Normalno u zavisnosti kakav hidraulicni razvodnik stavite toliko cete imati i hidraulicnih izvoda.
Ne,hidraulik ne radi jer je ulje preusmereno na hidraulicni razvodnik.
Ako sam nesto zaboravio pitajte :)

Nazad
Vrh