IMR - Rakovica

Djeca inače vole traktore bar muška dok su mali ja imam malog tri godine lud je za traktorom voli se voziti jedino 7 ne voli jer mu buči hehe

Drugari danas mi je rakovica 65 na asfaltu zaribala,ustvari ne znam sta je al je strasno nesto pritropalo u motoru.Posto sam motor radio tri puta, i ne verujem da vise moze da se obradjuje,znam sigurno za radilicu da ne moze. Gde mogu da nadjem dobar polovni motor,ili nov kolko li kosta?

Ako si ga 3 puta generalku Radio, bilo
bi vrijeme da promijenes komplet Traktor.
Ako imas koji Dinar u steku ili da dines neki
manji poljoprivredni Kredit. nakon 3 prerade
sve drugo je isto ostarilo i oslabilo. Nije ni
rakovica Nova skupa. Jer polovan Motor je isto
samo privremen

Drugari danas mi je rakovica 65 na asfaltu zaribala,ustvari ne znam sta je al je strasno nesto pritropalo u motoru.Posto sam motor radio tri puta, i ne verujem da vise moze da se obradjuje,znam sigurno za radilicu da ne moze. Gde mogu da nadjem dobar polovni motor,ili nov kolko li kosta?
Kakvo menjanje motora,nemoj biti dete,promenes radilicu ako nemoze dalje da se obradjuje i to je to.Kod mene 540 preziveo tri generalne i tri puta menjane karike i radilica jos uvek na prvoj specijali.Traktor radi i nestedi se,tako ce i tvoja rajka,samo zameni sto je crklo i gas.

Rakovica je inace mali potrosac,jos kad ima prednju vucu...Pretpostavljam da je @Savle prezadovoljan sa potrosnjom

Нисам мерио па не могу да кажем. Мало она ради са плугом, прошле године угарила ту парцелу на снимку и нешто мало зимског а ове године свега 2кј зимског узорала.

Pozdrav IMR-ovci. Ivan ovde iz okoline Kragujevca. Obradjujem oko 23 ha svoje zemlje. Imam Vladimrec t25A 74-to godiste koji je otisao u zasluzenu penziju 89-te kad je stigao IMT 539. Poslednja kupovina sto se tice traktora bila je 2004-te godine, naime kupio sam Rakovicu 65 S.Traktor doduse isporucen bez poluga i lanaca pa posle i to naknadno stiglo. Kabina kupljena naknadno od proizvodjaca MD metal Uzice (sve pohvale za njih i kabinu). Sa mojom Rajkom imam problem sto se tice spojnicke osovine.Prvi put je stradala pre tri godine. Samo u putu traktor stao i nece dalje. Otac i ja zamenimo spojnicku osovinu.Posle par dana opet stane - otisao lezaj na gornjem snopu u menjacu onaj sto ide odmahdo zvona i druk lezaja. Tom prilikom je opet skrunila spojnicku osovinu. Stavimo nov lezaj i novu spojnicku i sve u redu do prosle nedelje. Izvlacili smo stajnjak i opet Rajka samo stade. Opet spojnicka - skrunila sve ricne na sebi a ricne na osovini gornjeg snopa u menjacu tako zasiljene da samo malo fali pa da preskace po njima nova spojnicka. Ovog puta narucena nova spojnicka i nova ta osovina gornjeg snopa u menjacu. Lezaj sto je pre stradao je sada dobar jer je stavljen FAG nemacki ( originalno je bio neki ruski - sav se skrunio) i sutra sledi sklapanje traktora. Sa ovim prodavcem rezervnih delova pricao sam , kaze ne moze da ih nabavi koliko se traze spojnicke osovine za rakovicu 65. Inace sada je zvono i spojnicka na rakovici 65 ista potpuno kao na rakovici 76. Kad sam trazio u katalogu za rakovicu 65 totalno druga sema menjaca!!! SOK ne mogu da verujem pa tamo nije nista kao kod mene. Onda mi prodavac kaze cekaj to je novija rakovica 65 one su iste kao 76-ce i uzme covek katalog od rakovice 76 i stvarno tako izgleda kod mene. Ovi u IMR-u su ga izgleda malo poboljsavali "na gore" , pa ispalo ne daj Boze. Komsija moj imao je rakovicu 76 - cetiri spojnicke je promenio covek, na kraju mu je neko pravio krajeve od jaceg materijala i tako namontiranu je prodao. Ima li od vas IMR - vaca neko slicna iskustva kao ja i ako ima molim za neki predlog ili resenje ovog problema. Nije mnogo skupo ali je brate mnooooooogggoooo posla dok se sve ovo zameni... Pozdrav od Ivana.

Druze moji imaju Rakovicu 65 jos od 1986 godine.. Evo sace skoro 4000rs i na njoj da kucnem u drvo menjana je samo Ac pumpa i Lamela jedanput... Sve ostalo pa i vodena pumpa su ORGINAL!!!!!!

A da zamenio sam pre mesec dana mozda malo jace zadnje gume koje su do sad bile fabricke...

111514155928.jpg

Pozdrav IMR-ovci. Ivan ovde iz okoline Kragujevca. Obradjujem oko 23 ha svoje zemlje. Imam Vladimrec t25A 74-to godiste koji je otisao u zasluzenu penziju 89-te kad je stigao IMT 539. Poslednja kupovina sto se tice traktora bila je 2004-te godine, naime kupio sam Rakovicu 65 S.Traktor doduse isporucen bez poluga i lanaca pa posle i to naknadno stiglo. Kabina kupljena naknadno od proizvodjaca MD metal Uzice (sve pohvale za njih i kabinu). Sa mojom Rajkom imam problem sto se tice spojnicke osovine.Prvi put je stradala pre tri godine. Samo u putu traktor stao i nece dalje. Otac i ja zamenimo spojnicku osovinu.Posle par dana opet stane - otisao lezaj na gornjem snopu u menjacu onaj sto ide odmahdo zvona i druk lezaja. Tom prilikom je opet skrunila spojnicku osovinu. Stavimo nov lezaj i novu spojnicku i sve u redu do prosle nedelje. Izvlacili smo stajnjak i opet Rajka samo stade. Opet spojnicka - skrunila sve ricne na sebi a ricne na osovini gornjeg snopa u menjacu tako zasiljene da samo malo fali pa da preskace po njima nova spojnicka. Ovog puta narucena nova spojnicka i nova ta osovina gornjeg snopa u menjacu. Lezaj sto je pre stradao je sada dobar jer je stavljen FAG nemacki ( originalno je bio neki ruski - sav se skrunio) i sutra sledi sklapanje traktora. Sa ovim prodavcem rezervnih delova pricao sam , kaze ne moze da ih nabavi koliko se traze spojnicke osovine za rakovicu 65. Inace sada je zvono i spojnicka na rakovici 65 ista potpuno kao na rakovici 76. Kad sam trazio u katalogu za rakovicu 65 totalno druga sema menjaca!!! SOK ne mogu da verujem pa tamo nije nista kao kod mene. Onda mi prodavac kaze cekaj to je novija rakovica 65 one su iste kao 76-ce i uzme covek katalog od rakovice 76 i stvarno tako izgleda kod mene. Ovi u IMR-u su ga izgleda malo poboljsavali "na gore" , pa ispalo ne daj Boze. Komsija moj imao je rakovicu 76 - cetiri spojnicke je promenio covek, na kraju mu je neko pravio krajeve od jaceg materijala i tako namontiranu je prodao. Ima li od vas IMR - vaca neko slicna iskustva kao ja i ako ima molim za neki predlog ili resenje ovog problema. Nije mnogo skupo ali je brate mnooooooogggoooo posla dok se sve ovo zameni... Pozdrav od Ivana.
Imam ja Rakovicu,nisam imao taj problem,nije ih imao niko u mom kraju a ima puno Rakovice,obicno stradaju lezajevi na spojnickoj,meni se to cuje lupa nikako da rasturim,ali moracu uskoro.moj ti je savet da kupis polovne delove koji su origanlni skinuti od rakovice,znam gde ima mozes da pitas coveka,ja sam se opekao sa reduktorom imt533 kupio nov on trajo 20dana,mekan kao sir,svi zubi se okrunili i onda odem kod coveka koji to radi,rastura traktore i prodaje dobre delove.
pod uslovom da ti ti zatreba, nadam se da nece.

Ne znam u cemu je fora ali kod novijih rakovica od 2000 pa ma ovamo svi se zale na lamelu da brzo strada ja sam na staroj rakovici 47 2008 god bila na 400 sati u sejanju samo od jednom stala sad na ovoj 76 videcemo a cuo sam da na je jaca i jos brze strada,pitao sam neke ljude iz sela koji imaju rakovice iz 80 i neke godine nemaju tih problema..

ja sam promenio lagere na spojnickoj osovini sa 17 rh, i koliko sam razumeo servisere nije toliko do loseg kvaliteta japanskih lagera koji su bili fabricki ugradjeni vec do broja podloski kojih je bilo cetiri sada su ugradjeni skf lageri i sedam ili osam podloski i za sada nemam problem

Има разлике у склопу спојничке осовине између старих и нових Раковица, то су ми сервисери ИМР-а рекли. Сад, не знам да ли су мислили на старе 60-це или 60-це и 65-це до неке године, углавном разлике има, покушали су да направе нешто боље а ето по искуствима изгледа да су урадили контра, плус што је због тих промена још и бучнија него претходнице, што је и био разлог зашто су ми помињали те промене.

60-ke i stare 65-ice imaju jednake spojničke tj krupni nut. Novije 65-ice imaju iste spojničke kao 76-ice tj sitan nut. Zašto pucaju nzm i nisam još imao čast da menjam na ovim novijim Rajkama,a ima ih par komada u selu. Sa starim Rajkama niko nije imao tih problema,a najstarija je negde 68-69-to godište.

Pa jel moguce onda prepavit samo taj sitni na krupni nut? trebal bi spojnicka s krupnim nutom i prepostavljam u lameli krupni nut ili se prica o necemo skroz trecem? Ja sam svoju rasklapo zbog pustanja ulja i tad sam promijenjio jedan lezaj na gornjem snopu. Traktor ja kupio sa 700 rs fabricke gume bile na njem rekordove ispucale od starosti. Mijenjana lamela jednom, vodena pumpa prije par godina, oba semeringa na trubama, ac pumpa, letovan hladnjak jer je propustio na dnu spoja, obje prednje gume isto ispucale od starosti, osovina koja drzi ruke hidraulikei to je to vecih problema nije imala. Ako je pomjeren ugao paljenja prema naprijed ili prema nazad koji su znakovi? skido sam pumpu kad sam mazo blok tecnim metalom :D

Ja sam moju rakovicu posle 5 godina (tj u oktobru isplacen kredit) rasturio jer je produvala..zao mi sto nisam slikao delove kad je majstor rasturao,klipovi NN proizvodjaca sa tri klipna prstena(nikad vidio tako nesto),lezaji leteci takodje od NN bez oznake,lufta u maloj pesnici par milimetara,uljna pumpa se raspala,da napomenem da su dizne i dihtung glave mazali "hermetikom" pa dok je majstor skidao dizne polomio jednu, a dihtung glave skidali gletom...toliko o nasoj IMR fabrici...SRAM IH BILO....

Nazad
Vrh