Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
na plugu ili na traktoru,o dole prva ili od gore?topalovic je napisao(la):To znamo ja sam ugarivao sve sa imt plugom bez tocka ali je bitno da topling bude u prvoj rupi
pozdrav svima .koliko ja znam samo je rakovica radila DM (direktno ubrizgavanje) verziju motora tako da se samo klipovi PETAR DRAPŠIN mogu naći za ovaj motor i obično ih prodavci uvek i nude.ja obično nabavljam delove u NS u mediteranautu.neki delovi pašu i od R 60mmb je napisao(la):Pozdrav svima!Potrebna mi je pomoc...doslo vreme da se radi generalna na rakovici 65,pa sada koji delovi i gde...?ciji sklopovi?
Svaka informacija je dobro dosla!Unapred zahvalan!
imam ja radionički priručnikdukej je napisao(la):Još samo nešto oko hidraulika na Rakovici. Da li ima neko neki radionički priručnik ili neku drugu knjigu ili skriptu gde se može videti kako je konstruisan taj hidraulik i princip njegovog rada?
Kad sam kupio IMT 560, čitao sam u njegovom uputstvu kako se rukuje hidraulikom ali sam pritom imao još sto pitanja šta se desi ako se uradi to i to, zašto baš tako, kako to radi... a čega nije bilo u tom uputstvu. Onda sam nabavio radionički priručnik za 560 gde je skicama bio predstavljen ceo hidraulik kao i objašnjenje njegovog rada. Čak su bile skice (ilustrovani prikaz) za svaku pojedinačnu situaciju položaja ručica hidraulika. Prikazano je kako je to fizički rešeno u samom hidrauliku, tj. koja ručica je gde povezana, šta koje polugice rade, kako izgleda i funkcioniše ventil... Kad je tako to detaljno opisano, sasvim lako je bilo uvideti šta se dešava pri svakoj kombinaciji ručica, gde se ulje usmerava, kako reaguje, šta se može desiti i sl. Tako da je meni, bar teoretski, do tančina jasno kako hidraulik radi i šta se unutra stvarno dešava, odnosno jasno je potpuno šta se može očekivati i šta raditi u pojedinim situacijama, odnosno podesiti hidraulik za rad.
Kod Rakovice o hidrauliku pojma nemam a hteo bih isto kao i kod IMT-a da to proučim. Međutim nigde nisam našao tako neko uputstvo ili objašnjenje za Rakovicu. Ako neko ima, bio bih mu zahvalan da to ili skenira ili mi pozajmi da fotokopiram.
borko jagodinac je napisao(la):[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tCx4XJZjqTU[/youtube]
evo nekih klipova od moje rajke
Post je spojen: [time]среда, 17. фебруар 2010. 12:38:38 MST[/time]_________________________________________________
http://www.youtube.com/my_videos_edit
jos malo
mmb je napisao(la):Pozdrav svima!Potrebna mi je pomoc...doslo vreme da se radi generalna na rakovici 65,pa sada koji delovi i gde...?ciji sklopovi?
Rado ali nemam skener moze fotokopijatopalovic je napisao(la):posto imas radionicki prirucnik nebI bilo lose da ga skeniras i okacis ovde
ja imam samo skicu hidraulika, a uzimao sam od jednog kolege i radionicki prirucnik za rakovicu, pa je tamo sve detaljno objasnjeno. ja sam moj hidraulik 2 puta rasturao tako da sam ga upoznao do detalja. mogu da skeniram i da ti ubacim ovo sto imam, a ako te nesto interesuje pitajdukej je napisao(la):Još samo nešto oko hidraulika na Rakovici. Da li ima neko neki radionički priručnik ili neku drugu knjigu ili skriptu gde se može videti kako je konstruisan taj hidraulik i princip njegovog rada?
Kad sam kupio IMT 560, čitao sam u njegovom uputstvu kako se rukuje hidraulikom ali sam pritom imao još sto pitanja šta se desi ako se uradi to i to, zašto baš tako, kako to radi... a čega nije bilo u tom uputstvu. Onda sam nabavio radionički priručnik za 560 gde je skicama bio predstavljen ceo hidraulik kao i objašnjenje njegovog rada. Čak su bile skice (ilustrovani prikaz) za svaku pojedinačnu situaciju položaja ručica hidraulika. Prikazano je kako je to fizički rešeno u samom hidrauliku, tj. koja ručica je gde povezana, šta koje polugice rade, kako izgleda i funkcioniše ventil... Kad je tako to detaljno opisano, sasvim lako je bilo uvideti šta se dešava pri svakoj kombinaciji ručica, gde se ulje usmerava, kako reaguje, šta se može desiti i sl. Tako da je meni, bar teoretski, do tančina jasno kako hidraulik radi i šta se unutra stvarno dešava, odnosno jasno je potpuno šta se može očekivati i šta raditi u pojedinim situacijama, odnosno podesiti hidraulik za rad.
Kod Rakovice o hidrauliku pojma nemam a hteo bih isto kao i kod IMT-a da to proučim. Međutim nigde nisam našao tako neko uputstvo ili objašnjenje za Rakovicu. Ako neko ima, bio bih mu zahvalan da to ili skenira ili mi pozajmi da fotokopiram.
ja sam radio generalnu na mojoj rakovici i to ja licno. delove iskljucivo PERKINS IMAS OVLASCENI SERVIS kod novog sada(budisava). napravio sam do sada 2000radnih casova i rajka i dalje kao novammb je napisao(la):Pozdrav svima!Potrebna mi je pomoc...doslo vreme da se radi generalna na rakovici 65,pa sada koji delovi i gde...?ciji sklopovi?
borko jagodinac je napisao(la):ja imam samo skicu hidraulika, a uzimao sam od jednog kolege i radionicki prirucnik za rakovicu, pa je tamo sve detaljno objasnjeno. ja sam moj hidraulik 2 puta rasturao tako da sam ga upoznao do detalja. mogu da skeniram i da ti ubacim ovo sto imam, a ako te nesto interesuje pitaj