Poštovane kolege Ljubitelji a i mrzitelji Rakovice.
Juče i danas sam pročitao celu ovu temu vezanu za Rakovicu.
Imam R47 i služi mi kao laki traktorčić.Kupljena je 1994 god. Ima blizu 20.000rs (traktor se baš redovno održava ali i radi)
Prošlog proleća je rađena generalna o. motora i hidraulika.
U razgovoru sa majstorom koji je održava došli smo do toga da ja 15 god. ne koristim hidraliku na ogovarajući način. (čovek je inače 2. generacija ovlašćenih servisera za IMT,IMR i Univerzal - zna znanje jaaako dobro) On kaže "ručice za rad sa hidraulikom su postavljene kontra u odnosu na IMT". Velikom se određuje dubina oranja(osetljivost na opruzi) jer velika ručica je u sprezi sa toplingom, a mala ručica sluči za dizanje i spuštanje hidroulika.
Ja mu tvrdim da ja dižem i spuštam sa velikom ručicom kao i na IMT i da radi kao džojstik na video igici na plovini putanje ručice je zablokiran hidroulik a gore ili dole od toga diže ili spušta.
On tvrdi da se velikom ručicom hidroulika šteluje fino a kratkom diže i spušta. Pošto je upravo to i opravljao-kontrolisao nemam razloga da mu neverujem. Tako da nepunh godinu dana na ovaj način koristim hidrouliku i sad radi kao na IMT koliko malu ručicu podignem toliko se podignu i poluge hidroulike baš kao na IMT sa velikom ručicom, da ne poveruješ da sediš u traktoru po 1000-1300rč. godišnje i za 15 god takvo nešto ne provališ a smeta ti što hidroulik ili diže ili spušta. Sad je sledeća operacija produžiti kratku ručicu da se nebi saginjao kad dižem ili spuštam i ja pobedio.