ivan-sakule
Član
Manjevicu jel si gledo koliko imas ulja u rezervaru?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislis na sraf za kljuc 17? Ako na to mislis, jesam uvek tako okrecem....
Loš kvalitet ulja, opterećenje brzo razbije polimere i izgubi viskoznost. Menjaj proizvođača ili tip ulja. Ili si naleteo na neki falš. Nisam stručnjak ali sam se načitao o uljima.Ово причам из искуства...замени се уље притисак од 2-4 бара. Исти дан седнем да нешто пофрезирам и притисак пада у црвено,чим се мотор мало охлади притисак је добар...
ja sam proletos zamenio ulje sipao sam PRISTA sae 40 i bilo je veoma dobro,sada sam sipao neko nisovo sae 30 i malo je manji pritisak,pod vecim gasom oko 4.5 i kada je vruc a na leru nikada ne pada u crveno,treba proveriti sat za merenje pod broj jedan.ako traktor duva to neznaci da mu je zato los pritisak,moze biti problem sa pumpom ili losi lezajevi na radilici jer upravo se tu najvise gubi na pritisku,ulje prolzi kroz radilicu i kada se zagreju lezajevi oni pustaju pritisak i ulje.karike neuticu na pritisak ulja jer zbog njih moze motor samo da duva i da trosi ulje.najvazniji je sistem kroz koji prolazi ulje.Ово причам из искуства...замени се уље притисак од 2-4 бара. Исти дан седнем да нешто пофрезирам и притисак пада у црвено,чим се мотор мало охлади притисак је добар...
А што се тиче зујања колега Мањевићу окрени онај вентил на разводнику са стране за рад са једносмерним цилиндром и качи у доњи прикључак.