IMR - Rakovica

pa i drugi traktori imaju reduktore pa se toliko ne propinju?

Pa da zbog bocnih reduktora je traktor tezi pa ima veci pritisak na tockove....
Neeeee,nisi dobro razumeo nije teži nema to veze nego teže proklizavaju traktori sa spoljnim bočnim reduktorima a ako teže proklizavaju onda se znaju "propinjati"
Nemogu ti sad sve objašnjavati i pisati kako radi transmisija jer bi mi trebalo pisati i pisati....................a moram ići da spavam:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Mozda,ali ipak daju i na tezini zadnjeg kraja traktora zar ne???
težina nema veze

- - - - - - - - - -

Ma zbog suve snage motora..... ::traktor1::
hehehehe-a ja se pitao gde si ti
Pomaži,nemogu toliko da pišem:ppozdrav:

Mislim da to sto ona ne proklize nema veze sa tezinom reduktora, vec sa njihovom funkcijom.

Bocni reduktori nemaju nikakve veze sa propinjanjem. Propinjanje je uslovljeno mestom kačenja tereta i rasporedom tezine između prednje i zadnje osovine. Bocni reduktori imaju ulogu da rasterete transmisiju i ništa drugo.

nesto tu ima drugo u pitanju za tezinu se nebi slozijo navest cu ptimer imt 560 je tezi za 20.kg naravno rakovca sa svim tegoma napred 560 manje proklizava od rakovce i manje se propinje ipak mislim da joj nije ravnomjerno rasporedjena tezina traktora

Bocni reduktori nemaju nikakve veze sa propinjanjem. Propinjanje je uslovljeno mestom kačenja tereta i rasporedom tezine između prednje i zadnje osovine. Bocni reduktori imaju ulogu da rasterete transmisiju i ništa drugo.
Rakovici ne treba nista da zakacis da bi se propela, malo brze pusti kvacilo i odmah ce da poskoci....

Ја мислим да би размишљање требало усмерити на клиренс једног и другог трактора или прецизније на положај тежишта једног и другог трактора у односу на задњу осовину. Онај ко има и један и други трактор најбоље то може проверити.::namigivanje::

Poenta je u vrsti reduktora. I IMT ima bočne reduktore ali su oni sa planetarcima, a kod Rakovice je sa malim i velikim zupčanikom. E ova vrsta kao kod Rakovice je sklonija propinjanju ako je prednji trap lak, ali zato bolje povuče teret. Bolje objašnjenje će morati dati neko upućeniji (školovaniji) od mene...

Imam i IMT 560 i Rakovicu 65, i kad treba povući prikolicu iz mesta Rakovica to lakše učini, barem se meni tako čini.

hehehehe-a ja se pitao gde si ti
Pomaži,nemogu toliko da pišem:ppozdrav:
Tu sam,tu sam. Malo sam bio odsutan zbog kompa,ali od svih foruma gde sam učlanjen najviše sam tu.
što se tiče propinjanja.... što moj stric kaže: Ne volim rakovicu, 'oće da ripi! Da se propne. Po meni najveći krivac za propinjanje je kvačilo. Suviše je osetljivo i na najmanji pokret nogom hvata ko blesava. Pa još ako nešto teško nosi.... A što se tiče vučne sile.... Nismo je nikad mogli uporediti sa 560 ili 565 jer ih nemamo niti bude neko od komšija,prijatelja prisutan ili makar u blizini u tom momentu pa da ih "koštamo". Ako se negde zaglavimo onda lepo zakačimo 588 koji zbog tegova u zadnjim točkovima i uopšte veće kpl. težine i veće snage,većih guma,točkova.... izvlači teret jedno 50 puta bolje nego rajka. Tako da uopšte nisam merodavan za tu diskusiju. Rajka ko i svako drugi traktor ima i mana i prednosti.

u mene je i jedan i drugi samo sto je u r65 veci klines od 560 a zadnja osovina je od prilike u istom polozaju dok je kod r65 prednji kraj nekako laksi bar na oko

- - - - - - - - - -

duke slazem se sto se tice povlacenja tereta na tvrdom putu 560 1.brzinom a r.65 je to isto ustanj povuci 3.brzinom

I tako jedno 20 est strana pisemo o problemima, vrlinama, radujemo se nekim novinama i onda neko pomene razliku izmedju R65 i IMT560 i krene rasprava i tako par strana, ali cudno je samo kako niko nece da procita temu od pocetka,
nego se polemise o istim stvarima

Nazad
Vrh