IMR - Rakovica

Kupio sam narandzastu Rakovicu 65N sa crnim motorom, da li neko ima takvu i jel moze da kaze iskustva.Da li uopste postoji razlika u dnosu na 65 standard.
U selu kod mene ima jedna te rakovice su bile za izvoz proizvodile su se 88,89godine ja koliko sam primetio nema nikakve razlike sem sto je narandzasta :)

Ja sam to uradio sa montiračem-zaglaviš montirač u onaj procep na remenici i odvrneš maticu
Mislim da je jedna matica
Nemože da upadne,nećeš je gurati pa da upadne[/QUOTE]

Nikad to nisam radio pa se plasim malo te kajle da ne upadne nekako unutra u motor.... Jer na onom srafu standardan navoj ili kontra navoj????

Bila je i jedna blizu mene ali podosta je bila stara i po rečima vlasnika nije bio baš siguran dali je motor rakovica ili landin-a imala je sati ko zna koliko

- - - - - - - - - -

Ja sam to uradio sa montiračem-zaglaviš montirač u onaj procep na remenici i odvrneš maticu
Mislim da je jedna matica
Nemože da upadne,nećeš je gurati pa da upadne

Nikad to nisam radio pa se plasim malo te kajle da ne upadne nekako unutra u motor.... Jer na onom srafu standardan navoj ili kontra navoj????[/QUOTE]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mislim da je standardan ali nemoj me držati za reč,neka još neko odgovori ako je nedavno skidao taj deo

Koj semering ide tu mislim dimenzije da odem da ga kupim pre skidanja zna li neko??? I koj semering mi preporucujete da ne procuri posle nekoliko dana.... I jer ima i neki kvalitetniji semering za zadnji kraj radilice ili ne???? :sta:

Koj semering ide tu mislim dimenzije da odem da ga kupim pre skidanja zna li neko??? I koj semering mi preporucujete da ne procuri posle nekoliko dana.... I jer ima i neki kvalitetniji semering za zadnji kraj radilice ili ne???? :sta:
Imam negde verovatno taj stari što sam skinuo neznam napamet dimenzije ako ga nađem javiću ti ali znaju dimenzije u svakoj prodavnici delova
Pisao sam a i Siniša79 tamo u ranijim postovima o dimenzijama nekih semeringa pa verovatno i te
Pa ako nađeš neki silikonski bilo bi najbolje,Vulkan-Niš su nekad bili kvalitetni međutim sada to više nije taj kvalitet

Imam negde verovatno taj stari što sam skinuo neznam napamet dimenzije ako ga nađem javiću ti ali znaju dimenzije u svakoj prodavnici delova
Pisao sam a i Siniša79 tamo u ranijim postovima o dimenzijama nekih semeringa pa verovatno i te
Pa ako nađeš neki silikonski bilo bi najbolje,Vulkan-Niš su nekad bili kvalitetni međutim sada to više nije taj kvalitet

Ma bas imam problema sa semeringom na radlici zadnjim menjao sam ga pre 2 godine i sad nenormalno curi,mislio sam da curi sad oko dihtunga na karteru ali ne tu je suvo ponovo curi na semeringu... Napred na radlici nikad nije menjan semering i vec pocinje da pusta pa bi i njega zamenio... Ali naj bitnije mi da nadjem neki kvalitetniji semering (zadnji) ili da ponovo vretim pletenice.... Sa njima nije curelo vise od 10 god a semering nemoze da izdrzi ni dve god!!!!

josif92 Јако лепо изгледа, као и свака нова, добро ти дошла:bravo:
Та ужичка кабина некако као да јој лепше стоји, баш јој лежи, бар по мени.
Мада, кад се загледам и упоредим имају и једна и друга своје предности и недостатке, мислим на фабричку и ову.
Велика предност ужичке је наравно што дође са комплет осветљењем, предње и задње плус ротација. На изглед има јачу конструкцију саме кабине, прегледност од позади је боља, ретровизори већи, чак и кутију за алат колико видим има. Оно што би можда могло бити недостатак, по мени мислим да су крила мало слабија, завршетак са флах гумом а не обрада, попречни носач кабине, онај што спаја предња два стуба кабине, је поприличне ширине што смањује прегледност и отежава рад при прецизнијим операцијама као што је сетва, када треба пратити маркир и можда једна банална ствар а то је место за регистарску ознаку назад, места на крилу испод осветљења нигде:osmeh:. Све у свему, зато је добро да их има више па коме која више одговара.

Него, мало ме маска изненадила, мислио сам да ту мрежицу већ дуго не стављају али сам се преварио::sramota::.
Нека те дуго служи.

Ja sam zapisao kod mene (informacuja sa foruma) da je prednji semering 57.15 x 76.2 x 12.7.

Inače, i moja Rakovica je kod majstora, još od kraja februara. Prekontrolisan je motor (dizne, ventili, treba još da se vidi paljenje i termostat), zamenjen zadnji semering na radilici, lamela, druk ležaj, kvačilo (ravnana je potisna ploča), zamenjena dva ležaja u gornjem snopu menjača. Ostalo je još da se predihtuje hidraulik, da se prekontroliše diferencijal i zadnji most (jer se ponekad zvuk iz tog dela promeni, mada majstor kaže da je moguće da se zvuk prenosi i iz menjača), da se poništi zazor (doduše mali, ali ga ipak ima) u zadnjim točkovima. Ako se budu rasklapale šunke, onda će i kočnice biti zamenjene (mada sam to već radio pre par godina).

josif92 Јако лепо изгледа, као и свака нова, добро ти дошла:bravo:
Та ужичка кабина некако као да јој лепше стоји, баш јој лежи, бар по мени.
Мада, кад се загледам и упоредим имају и једна и друга своје предности и недостатке, мислим на фабричку и ову.
Велика предност ужичке је наравно што дође са комплет осветљењем, предње и задње плус ротација. На изглед има јачу конструкцију саме кабине, прегледност од позади је боља, ретровизори већи, чак и кутију за алат колико видим има. Оно што би можда могло бити недостатак, по мени мислим да су крила мало слабија, завршетак са флах гумом а не обрада, попречни носач кабине, онај што спаја предња два стуба кабине, је поприличне ширине што смањује прегледност и отежава рад при прецизнијим операцијама као што је сетва, када треба пратити маркир и можда једна банална ствар а то је место за регистарску ознаку назад, места на крилу испод осветљења нигде:osmeh:. Све у свему, зато је добро да их има више па коме која више одговара.

Него, мало ме маска изненадила, мислио сам да ту мрежицу већ дуго не стављају али сам се преварио::sramota::.
Нека те дуго служи.
Hvala :) Ja sam se odlucio zbog osvetljenja za ovu uzicku jer ima sve sto je potrebno i kvalitetnija je malo...sve u sevmu dobre su obe :D

Tegova iz godine u godinu sve manje.... Moj drugar je dobio 4 tega sad kod tebe vidim samo 2??? :sta:
Bez prednje vuce imaju 4 tega,a sa prednjom samo 2 tega posto je dosta tezak prednji most ovaj italijanski masivniji je od mostarskog koliko sam primetio malo je i duza od obicne 76 hauba je produzena nekih 10cm

Pa uredu je da je tezi prednji most ali mislim da joj ne bi skodili 4 tega samo bi joj jos vise pomogli u vuci... Ali sve jedno nemam zamerku na izgledu bas mi se svidja prava je!!!!! :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Ma gde nemože,čoveče da skidaš hladnjak i prednji trap pa to ni najgori majstor nebi radio

Kod mene u selu tako rade majstori (ovlasceni servis IMR) skida prednji trap... Sad se smejem kad vidim da netreba a on mi je pricao da mora... :haha:

Kod jednog coveka u selu jako zarcali oni srafovi sto drze rukavce na trapu pa on nije mogao da izbije pa je odustao od zamene prednjeg semeringa jer nemoze to da izvadi.... :haha:

Nazad
Vrh