IMR - Rakovica

Izvini nisam video mislio sam da je usis tu dole... Pa mozes to napraviti sam i na vrhu staviti onaj limeni deo od njenog filtera za vazduh.... Rakovica je ubistvo za bubne opne!!!!! Neki kazu da je Belarus 820 bucan ali mi on dodje kao limuzina posle Rakovice... Moja je ubi boze bucna u kabini!!!

Po oglasima sve cesce srecem R-47 na prodaju sa par godina starosti. Sta se lose pokazalo na tim traktorima kad ih ljudi prodaju cim ih kupe?
Ima li neko od clanova R-47 ako nije problem neka napise kako ga sluzi? :ppozdrav:

Ja sam imao 47 do pre mesec dana 2008 god. nesto preko 500 sati,traktor se odlicno pokazao nema sta da ne valja jer to je 65-tica sa motorom od imt 549 ja za to vreme ni jedan problem samo menjao ulje i nista vise prodao sam je jer mi bio mali za prikljucne masine koje sam kupio...

Pa cudno je jer pre nije bila ni jedna,ja se secam 2008 kad sam ja trazio da kupim polovnu nisi imao da nadjes nigde :)

pa dobro ti traktori su vec duze vreme na trzistu,cini mi se 10 god,a i u oglasimu je dosta starijih ,koliko sam primetio samo jedna 2010 god...

Pa ja nisam to bas nesto primetio ,evo sad sam pregledao oglase i od 80 oglasa za imr ima mozda 3-4 imr 47

Ali tih 3-4 komada su sve mladi traktori sa 150-200 sati rada. Svidja mi se ta R-47 mozda je pazarim u skorije vreme, ali kad vidim da ovako mlade i sa malo radnih stoje u oglasima, hvata me strah da je kupim.

Poslednja izmena:
Ja mislim da su dosta vise od 10 godina jedan covek pre par godina kad je kupio tanjiracu od mene rekao je da ima 47 1993 ili 94 god nez tacno i bez hidro volana,ja msm da su se prve proizvodile 90' i neke godine! Dobri traktori zato ih nema u oglasima :)

- - - - - - - - - -

Ali tih 3-4 komada su sve mladi traktori sa 150-200 sati rada. Svidja mi se ta R-47 mozda je pazarim u skorije vreme ali kad vidim da se ovako mlade i sa malo radnih sati prodaju hvata me strah da je kupim.

Nemas cega da se plasis u sustini su jako dobri traktori i okretljiviji od imt 539 i plus sto ima hidro volan milina je voziti ga,a delova ima na svakom cosku..

Pa ako cemo tako onda ne bi ni slucajno treba da niko uzima ni 65icu ni 76icu jer njih ima mnogo vise u oglasima sa malo radnih sati :) a ja sam uzeo jednu 76icu letos i prezadovoljan sam ... to sto imaju malo radnih sati ne govori nista,prodato je na hiljade tih traktora ako ne cak i na desetine hiljada a u oglasima je svega par komada. A i nije to fendt ili class ,ako se i desi neki problem svaki majstor ce znati da ga resi. Mada ja sam nekako vise za imt 549,barem se meni vise svidja.

Pa znam ali ima dosta razlike u ceni 549 je dosta skupllji od 47, a 47 imak je teza i moze da nosi vecu tezinu a da se ne dize,ali necemo sad o tome..Sad ce i meni stici 76 pa sta bog da :osmeh:

Rajka 47 se proizvodi od 1984 godine.Aktivno je pocela da se prodaje i proizvodi posle 2000 godine,do tada nije bila toliko aktuelna,zasto ostaje misterija.Traktor je odlican,sve od Rakovice 65-76,samo motor od 549.Jos da ima hidraulik barem kao Univerzal ili torpedo(nemora bas kao IMT)bio bi to traktor u svojoj klasi medju najboljima.

Danas primetih jedan problem na Rakovici 65,naime posle punjenja akumulatora i duzeg stajanja traktora kad sam poceo da verglam pocela da mi se crveni ona zica sto ide iz donjeg dela anasera na onaj sraf na bendiksu (ili kako vec) ta zica izlazi iz donjeg dela anasera i nju steze onaj sraf za kljuc 17... Zaboravih da slikam.. Jer me razumeo neko??? Sta to moze da bude????

obicno uhvati korozija (hrdja) slab kontakt na sarafu odvrni saraf i ocisti smirglom vjerovatno uzrok prenje ostalo vlage

obicno uhvati korozija (hrdja) slab kontakt na sarafu odvrni saraf i ocisti smirglom vjerovatno uzrok prenje ostalo vlage

Moguce jer traktor dugo nije paljen preko zime pa se vidi da je tu malo zardjalo.... Sutra cu to da ismirglam... Ili kad budem odvojio Rakovicu na dva dela zbog zamene semeringa na radlici... :sjasi:

Danas se malo raspitivao oko delova za hidro volan na rakovici i covek iz Trstenika koji prodaje delove hidraulike i iste servisira mi je odgovorio da, ima pumpu koju moze da nadogradi na ovu moju postojecu i tako da se napravi tandem i koja polovna kosta 100evra,
a ima novu tandemku nije prva petoletka, ali daje na nju garanciju 6meseci i ona je 220evra, klip je 60evra, orbitrol je 100 evra.
Kaze da ukoliko uzimam sve od njega sa novom tandem pumpom cena bi bila 550 evra, bez nje samo sa ovom jednom koja bi se ugradila na ovu moju cena bi bila 430evra i garancija na sve to 6meseci.
Covek se bavi tim poslom i servisira sve te delove tako da mislim da tu nema promasaja.

Danas se malo raspitivao oko delova za hidro volan na rakovici i covek iz Trstenika koji prodaje delove hidraulike i iste servisira mi je odgovorio da, ima pumpu koju moze da nadogradi na ovu moju postojecu i tako da se napravi tandem i koja polovna kosta 100evra,
a ima novu tandemku nije prva petoletka, ali daje na nju garanciju 6meseci i ona je 220evra, klip je 60evra, orbitrol je 100 evra.
Kaze da ukoliko uzimam sve od njega sa novom tandem pumpom cena bi bila 550 evra, bez nje samo sa ovom jednom koja bi se ugradila na ovu moju cena bi bila 430evra i garancija na sve to 6meseci.
Covek se bavi tim poslom i servisira sve te delove tako da mislim da tu nema promasaja.

A jer dolazi on to sve da ugradi??? Jer ima tu jos investicija,drugi rukavac,pa creva pa neznam kako stoji stanje sa sipkom volana do orbitrola ???? :sta: 550 evra i nije nesto mnogo ako dolazi da sve to ugradi.. :osmeh:

Ako je polovan orbitrol mislim da se ne isplati.Nov je 130 eura.Ako je nov skidam kapu.Ja polovno za hidro volan vise nikad nebi namestio na traktor,rupa bez dna jer to danas svi remontuju i sve nesto kratko sluzi ili uopste i ne sluzi kako treba.

Mene je interesovalo cisto dali ima pumpu koja ide na ovu moju i ostale delove, ali ajde raspitacu se jos malo oko tih detalja i jos nesto ima tamo oko trstenika gomila njih koji rade te stvari, pa moze kod vise njih da se pogleda.

Meni je ta garancija od 6 meseci malo sumnjiva. Hidraulika na Rakovici traje po dvadeset godina a on na sličnu pumpu plus orbitrol ne moze da garantuje više od 6 meseci. Pitanje je da li su to uopšte novi delovi.

ja mislim da su to polovni delovi,pumpa moze da se nadogradi na postojecu, ne znam tacno posto je ali je jedan covek iz susednog sela davno dogradio bas za hidro volan bolje je kupiti nove delove i biti sam svoj majstor

Nazad
Vrh