IMR - Rakovica

Sa leve strane kućišta se nalazi čep (ključ 19) gde se proverava nivo ulja. A na taj isti otvor se i sipa ulje.

Ako si u mogucnosti promeni ulje u njemu,ali neko kvalitetno.To obicno slabo ljudi rade,samo teraju dok se ne zajede unutra,a posle nastaje problem,delova nema!!!!

Čuj da pokušam.... Pa naravno da treba da pokušaš! Smanjuj luft dok još možeš... Što kaže 'lega Mirko posle nastaju problemi kada treba servisirati kućište.

Koliko staju delovi za remont pumpe hidraulike kod r60.
Primetio sam je jos odmah da nije bila dobra, poskakivale su poluge, a i izbacivala je ulje. Danas sam pokusao da podignem kosacicu SIP165, ali tesko ide cak i pri jakom gasu, samo se cuje pumpa kako "stenje".

Mozda nije do pumpe???Ako je pumpa otisla,remont nemozes sam raditi,moras je kod hidraulicara remontovati ili kupiti novu.Nova je oko 150 eura,a remont tvoje je oko 100 eura,jedino sto remontovana nemoze ni blizu sluziti kao nova petoletkina.

@mirko 015
Sta jos moze da bude, ako nije pumpa. Do 400 kg uspe da podigne, preko toga nece, to znam zbog prskalice, nju podigne.

Proveri manžetnu tj gumicu na klipu hidraulike. Moraš dignuti komplet kućište hidraulike i skinuti prednju ploču da dodješ do cilindra,klipa i manžetne. Ujedno proveri na tom sastavu male gumice koje dihtuju taj spoj kućišta i ploče. Možda je i do njih problem.... Ima unazad par stranica pisano o tom poduhvatu... I da,umesto zaptivača stavi termo silikon (za motore a ne za peći). Inače naša rajka sa ne baš naj sjajnijom pumpom dize Maju koja sa semenom teži oko 950kg. Tako da i ja mislim da možda i nije do pumpe. Ali teško je ovako na negleduš pogoditi šta je u pitanju....

bubu na njoj su sad 13.6 * 28 pa kontam da ce biti iste visine ako stavim 9.5 * 32

a Pidza...bolje da ne kazem, vec preko tel. sam se pokacio sa njim!

Ma takav covek...Ja ga zovem, kaze dimenziju i kaze 250 europljana. Odem izmerim dimenzije, odgovara, pozovem ponovo da ugovorim, on kaze " e sad je 300 evra" .....pa ko bi ocutao?

U svakom slucaju, hvala ti na informaciji, da ipak ja proverim jos jednom tu dimenziju pre kupovine!

kako se resava luft u volanu rakovice 65? DA li je na njoj hidrostatcki volan ili kako vec ide. Ili je isto kao na IMT ovim traktorima?

Evo malo rajka dobila sjaj, jos vrata da ofarbam i instalacuju da odradim:

img20120625094422.th.jpg
[/URL][/IMG]
img20120625094432.th.jpg
[/URL][/IMG]
img20120625094441.th.jpg
[/URL][/IMG]
img20120625094447.th.jpg
[/URL][/IMG]
img20120625105511.th.jpg
[/URL][/IMG]

Nazad