Herbicidni pojas unutar reda

Evo slike iz rasadnika u okolini Kruševca od pre mesec dana, gde sam ustvari i čuo za galop. Svi rasadničari kod kojih sam tog dana bio su mi rekli da koriste Galop za suzbijanje trave, samo imaju zaštitu od šper ploče ili leksana koju nose u redu dok prskaju pošto je herbicid kontaktni da ne dodje do lista. E kad sam video koliko male sadnice tretiraju, pa šta ja onda da se pravim pametan sa ovim koje su zasađene. Naravno uvek mora da se vodi računa o tome da ne ode, ili u što manjem obimu, na list, jer će taj list da se osuši.

picture-094.jpg
 
galop moze ali ne sme pasti na list jer galop spada u grupu parakvat hlorida ,odnosno u grupu desikanata,tj ne usvaja se u biljku vec vrsi defoliraciju biljke,za razliku od glifosta. Galopom,Gramoxonom,reglonom ili Kabukijem mozete prskati izdanke i travu u redu bez opasnosti po biljku ,rezultati primene se vide posle jednog dana jer se radi o herbicidima pri cijem se delovanju u celijama stvara super oksid koji razlaze celisku membranu sto dovodi do odbacivanja lista korova i kasnije celog njegovog propadanja. Pozdrav od zastitara!!!
 
@Tintoreti ima kod mene video sam sutra cu da pitam za cenu pa ako hoces mogu da ti posaljem po ceni koliko kosta u apoteci i platis jos postarinu.
 
Hvala u svakom slucaju ako ne nadjem negde skorije javicu ti se na privatnu poruku. Nije mi hitno jos ali poslle ovih kisa kad krene sunce moram uraditi jedan tretman. Vec sam isao tanjiracom pa nije hitno ali moram suzbijati dok se nije prosirila i ne krene da sazreva i proizvodi novo seme. :ppozdrav:
 
Jeste isto je. Samo otrovan je ko sam đavao. Ako nema uskolisnog korava moža i Reglon.
 
Poslednja izmena od urednika:
Sljivu C.Lepoticu godinama prskam Glifosatom(Totalom) i nemam problema. Prilikom prskanja pazim da otrov ne ode na list, izdanke redovno cistim i nema nikakvih problema. :ppozdrav:
 
Danas oprskao par komada da vidim sta ce da se desi, isao sam 100ml/10l vode. Za nepunih 6 sati trava se primetno osusila. Sacekacu 5-7 dana i ako posle toga bude sve uredu idem konplet.. Prilikom tretiranja nisam koristio dodatke za zanosenje preparata namerno da bih obezbedio naj gore uslove pri tretiranju i malo sam zakacio i sadnice po kori, ako tada prodje ici cu ceo zasad sa dodatkom za zanosenje i malo vise obratiti paznju pri tretiranju.:ppozdrav:
 
...ma idi slobodno i budi bez brige, da je total na bazi glifosata e onda bi bilo problema. To što je palo malo na koru ništa ne smata.
 
Mislim da nema nista od toga,ko da je cekala da zavrsim i spusti se kisa.Jel zna neko koliko vremana treba da prodje od prskanja da se osusi.(da pitam za drugi put da se ne zeznem opet)
 
Ne znam, moj otac ima neku teoremu iz nekog svog "iskustva" da kad je prskao glifosavom i posle par sati padne kiša (ali samo par sati) da je efekat bolji jer trava dodatno upija :D
 
Pa neznam bas, ako je odmah pala kisa nisam bas siguran da ce biti uspesno za tih par redova sto si isao zadnje mada je sve moguce. Za ove prve trebalo bi da uspe posto se lepi za travu ko sam djavo. Mislim da ces videti rezultate nakoh dva dana . Ja sam ih uocio za samo 5-6sati.:ppozdrav: on deluje na biljku preko fotosinteze a usvaja ga preko lista.
Evo sta pise za Agram posto sam njega koristio ali je ista supstanca kao i Galop 200g/l
Parakvat se brzo usvaja u zelene biljne delove nakon primene, pa kiša koja padna kratko nakon tretmana nema uticaj na efekat ovog preparata. Dolazi do brzog poremećaja u fotosintezi, pa listovi gube zelenu boju i brzo se suše.
 
Cim sam zavrsio,opro prskalicu prosuo visak vode sto sam poneo i seo na traktor poce kisa.Videcu za koji dan ako se osusi pola bice dobro lepo sam natapao rucnom prskalicom.To za glifosal je tacno da ako padne kisa posle par sati bolje deluje provereno.
 
Nazad
Vrh