Herbicidi u suncokretu

Ta doza uopste nije prejaka, dobra je i nema sta da naskodi suncokretu. Ti si prskao uskolisne korove a ne sirokolisne gde spada suncokret.

Ja jesam i nemam baš reči hvale za ono što sam video.
A31 prskan sa cerealisom (600 din kesica)po preporuci jednog prodavca hemije prskan sa 15 g po jutru kad je imao prvi par listova iskreno osim malo oprljenog korova nisam video neki efekat bojim se da će na takvim parcelama ako ne ide pšenica biti problema sledeće godine.Čekam da vidim efekat posle drugog prskanja.
Povlačim reč!!!!
Nije kriv herbicid kriva je doza.
Na mojih 5 jutara ubacio sam 3 x20g (3 kesice) i posle 3 dana pola doze kletoksa danas posle 8 (od prvog prskanja)dana sam se prijatno iznenadio, palamida i prošlogodišnja neoma kojih sam se najviše plašio potpuno požuteli ,ostalo široko takođe,semenski sirak otišao a rizomac ošamućem ali se još drži.
Drugi put neću prskati jer prerasta suncokret dobiće samo rizomac(po potrebi).
Mislim da će sledeće godine biti više zastupljen A31 jer se korov rešava sa 1600 din po ha (za sada) no sačekaćemo da vidimo šta kaže vaga.

Sto se tice Pulsara u suncokretu i ne vidim da je tako skup kao u soji. Ovo kazem zato sto ja prskam suncokret (Neomu) Pulsarom na red, dozom od o.35 do 0.4 l po kj uz potrosnju vode od 90 l po kj a to me kosta od 1540 do 1760 din po kj. Pulsar sam nabavio po 4400 din.

Isprskao jednu njivu Kletoxom,sejan je 27-og aprila,ospartan pre 10-ak dana i sada je kraj...Za nedelju dana se sklapa i cao.Na njivi gde sam presevao 1,5h i isprskao totalom i pre nicanja za sada nema ulaska...Suncokret za primer,kasnice ali dobro,sada je visine 20-25 cm

Ljudi moze pomoc u vezi suncokreta dobio sam uz sygentu dual gold 960 sta da dodam kazu terbis ali u kojoj kolicini po kj...?

Ljudi moze pomoc u vezi suncokreta dobio sam uz sygentu dual gold 960 sta da dodam kazu terbis ali u kojoj kolicini po kj...?
Ja nisam radio sa njim ali mislim da je dovoljno samo on sto se tice sirokolisnih,ali ako su ti rekli + Terbis idi sa 0,5l/k.j Verovatno Dual gold ne utice na sve sirokolisne a puna doza Terbisa je 1 l/k.j cini mi se,ti idi sa pola litre

@tako
Gardoprim ima bolje prosireno dejstvo na sirokolisne korove od Dual Golda, tako da mu ipak treba dodati neto za sirokolisne korove.
a Gard kosta 1200, a Dual oko 2000din
na 19 starni ima poredjenje na prosireno dejstvo jednog i drugog.
http://www.syngenta.com/country/rs/SiteCollectionDocuments/2012/Katalog_suncokret_2012_web.pdf

-----------

Interesuje me, ako se gadjaju samo sirokolisni korovi, dali Terbisu treba dodavati jos nesto?
iz prakse me interesuje, jel Agromarket tu preporucuje i Girasolin koji je dosta skuplji od Terbisa.

Poslednja izmena:
Racer ili Recent ili Girasolin (ista akt. mat) koristio sam pre oko 4 god. i jako dobar je bio. To prolece je bilo kisovito i odlican posao je napravio. Medjutim godinu posle toga kad je nedostalo kise nakon prskanja slabe vajde je bilo. Koga god pitas za ove herbicide mislim da imaju jako dobro misljenje o njima, narocito o prva dva koje sam naveo.
Ja kako sam krenuo Syngentine Clearfield vise ne koristim zemljisne herbicide!

Koji su to "tvrdi" sirokolisni korovi?? Posto vidim da ona prva stavka nije pod preporukom...znaci druga i treca ostaju

Nazad
Vrh