Herbicidi u strnim žitima

Opskao sam veceras zavrsio oko 18h, boncom i tezisom.Stavio okvasivac imox, da li je usvojilo do sad ? Pocela neka kisica da rosi.

Jel onda imaš pokrivenost i širokolisnih i uskolisnih korova? Jel ideš odmah i fungicid sa njima ili ipak posebno fungicid (Pilon)?

Uzmes husar star isto bajer to ti odma gotovo sastav sekator i furore i ne razmisljas par godina prskao sa njim ocisti sve i uskolisno i sirokolisno, nisam ni dodavao okvasivac, husar falkon i decis mesao i u prvom prskanju opicim

Ja nisam stavjao lepak odradio je posao cista psenica a bila je livada od divljeg ovsa, dodao sa farkon fungicid i decis insekticid u prvom tretmanu, jedino je malo problem naci husar star

Mogućnost mešanja:
AXIAL® 050 EC
se ne sme mešati sa sredstvima za ishranu bilja i alkalnim sredstvima za zaštitu bilja. Ne preporučuje se primena sa hormonskim herbicidima ili primena ovih herbicida najmanje 7 dana nakon primene herbicida na bazi pinoksadena.

Ovo piše za Axial u uputstvu. Mene zanima da li sme da se meša sa Quelux koji od aktivnih materija ima florasulam 100 g/kg, halauksifen-metil 104,2 g/kg, Protektant: klokvintocet 70,8 g/kg

Zaboravio sam ubaciti insekticid sad u prvom prskanju na 5kj. Da mesam, pa da idem samo s njim, da ponovim taj deo njive, ili moze da saceka sledeci tretman? Prskacu 3x, sledeci tretman idem za neke 3 nedelje verovatno. Nisam u toku koliko bube grickaju psenicu, retko je sejem.

Nazad
Vrh