Herbicidi u strnim žitima

Pa prskanje herbicidom i regulatorom je stiglo na red,psenice su dosta velike,samo se ceka porast temperature
 
Da li ce te ici i sa insekticidom u prvom prskanju ?

Послато са Polar3 помоћу Тапатока
 
Sa kojim ?

Послато са Polar3 помоћу Тапатока
 
Kako kod mene stoji ništa do posle 10 aprila.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Malo skrećem sa teme, al zar neće biti kasno za regulator tad? Video sam u drugoj temi da si menjao cycocel za medax top. Mene ječam čeka, moglo bi odma da se radi medaxom što se uzrasta tiče..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 
Malo skrećem sa teme, al zar neće biti kasno za regulator tad? Video sam u drugoj temi da si menjao cycocel za medax top. Mene ječam čeka, moglo bi odma da se radi medaxom što se uzrasta tiče..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Tema je o herbicidima, a medax ide čim bude moglo u njivu...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Jel' može mala pomoć? Uzeo sam onaj Galenikin Mural i bio ubeđen da ide do zastavičara, međutim on je za prskanje do drugog kolenca. A to drugo kolence tj faza 32... da ga jbm ne znam da odredim. Mislim da pšenica još uvek nije u toj fazi ali najbolje da pitam. Da li može neko ovako preko slike da ošacuje u kojoj je fazi? Hvala?

 
Ako je stablo suplje iznad povrsine zemljista mislim da je tu oko 30-31 bbch,meni deluje po slici da jeste.Jeftin je to herbicid,licno ne bih rizikovao,prebaci ga na suncokret a za psenicu nesto drugo uzmi,moje misljenje.Mozes i izdvojiti glavno stablo biljke i odraditi ''disekciju'' ,preseces na pola i vidis gde se nalazi tacka porasta,mislim da ako je iznad prvog kolenca to je 32bbch,nisam siguran.
Ovde je lepo objasnjeno.
 
[mention]sinisa1979 [/mention] 31 po BBCH skali, bar na osnovu druge fotografije... Prva mi je mutna losa rezolucija...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
2.kolence je od 31 bbch
Sinisa,moze slobodno i posle drugog kolenceta,bar 5 vrhunskih zastitara mi je to potvrdilo. Ja radim sa istom A.m.
 
Arkadije, ne sejem suncokret. A što da menjam? Misliš da ima nekih posledica po usev? I sa čim da ga zamenim? Sekator sam video i ovde pročitao da je omanuo.... Sa ovim se malo zaustavi trava, žito ga zatvori dodatno a posle total odradi svoje.
Milovane, i meni se čini, pogotovo kad pogledam snimak što je Arkadije okačio. Koliko sam razumeo wheat Peet-a, ta pšenica je slikana-snimana 27.04 a posejana 14.09. Znači ni datumski ova moja nema šanse da bude u fazi 32. Ali najgore je što sam napipao u stablu to drugo kolence, pa me to zabrinulo.... Napravio sam i autopsiju-obdukciju stabla (jadna biljka umrla je u mukama..... :) ) i našao nešto-valjda to kolence, ali tek u nekoj početnoj fazi. Imam i sliku samo nzm da li će se videti.... Msm ja dobro vidim moje slike, nzm zašto ih Mirkoni ne vidi dobro. Ustvari, da. Možda gleda preko tel.
Pa onda pogledam A.M. u Laren max-u koji smo nekada koristili i to me dodatno zbuni. Metsulfuron (metmark i sl. koji može do zastavičara) + tribenuron (mural i sl. koji ide do drugog kolenca) i zajedno mogu da idu do zastavičara!? WTF?
Znači tvoji zaštitari kažu da može? A je l' može puna doza 25gr/ha ili se smanjuje i koliko? Aj ih pitaj ako ne znaš podatak i ako ti nije teško. :)
Kanda da je ovo kao u kukuruzu terbutilazin.
 
Pa kad pogledam prvu sliku i nije to tako strasno,nekako ova druga kao da nisi sa iste parcele cupao biljku :p,prvu sliku sam video tek nakon refresh page,nzm jel do mene nesto problem....
 
Ista njiva, ali sam za čupanje odabrao najveće sa uvratina gde perem ciklon. Pretpostavljam-rekao bih da mi ni ostala žita nisu veća od tog uzorka, pa mi ujedno i merilo tj zato sam birao što veće. Eve još jednom ista slika ali uveličana i slika sa početka obdukcije. :)
 
A joj Senisa.😀
Pa ovo moze da ceka jos 7 dana za prskanje.
Ja idem tribenuron metil 20gr/ha i dodajem 0.6 l lodina,zato sto su nase njive prepune Galiuma.
Ne znam kakva je kod tebe situacija,ali 25gr se stavlja ako ima Galiuma,posto moze da ga zaustavi u toj dozi.
 
Nazad
Vrh