Herbicidi u strnim žitima

Jutros bio do opateke i prava ludnica za hemijom.Ovih dana vuče se i grabi kao da džaba dele.Uzeo sam Sekator i Prizmu za prvi tretman.Hteo Lodin i Metmark ali teško ide nabavka Lodina i kad se preračuna Sekator je jeftinija varijanta.Drugi dobavljač hemije mi u Kekendi u karantinu pa trenutno nema ništa od saradnje pa moram ovde da uzmem i dogovaram se.
P.S.
Marko eks Bayer kaže da prvi fungicidni tretman nije potreban već samo ići herbicidni po mogućstvu sa nekim protektantom.Hebem li ga sad, nije neka stavka fungicid i ne može da škodi.
 
A joj Sinisa.😀
Pa ovo moze da ceka jos 7 dana za prskanje.
Ja idem tribenuron metil 20gr/ha i dodajem 0.6 l lodina,zato sto su nase njive prepune Galiuma.
Ne znam kakva je kod tebe situacija,ali 25gr se stavlja ako ima Galiuma,posto moze da ga zaustavi u toj dozi.
Pa i hoće čekati 7 dana. Dok otopli, prosuši se njiva..... To će otprilike biti toliko.
Nego vidi šta kažu tvoji zaštitari, išao bih samo sa Mural-om, bez lodina, da li se smanjuje količina ako slucajno preraste drugo kolence.
 
Tu je i drugo kolence,cim se vidi prvo.
Mesate malo oko hemije,kada vidite da te i te akt.mat ima u tom i tom,vidite i kolicinu iste.
E sad ako smanjite dozu zbog vremena primene da li ce to biti dosta za suzbijanje trave?Koliko je to isplativo?
Sto se tice Sekatora ja sam zadovoljan,sporije resava zato sto je jako selektivan pa to malo nervira,ali resi,tako da ne menjam nesto dobro zato sto je skuplje(ako je skuplje)....aj zdravo.
 
Dok sam koristio Laren max, nije bilo razmišljanja. Čistio je njivu postepeno i temeljno a do zastavičara se moglo ići sa njim. Zadnje dve-tri godine se njakam sa ovom jeftinijom varijantom jer i ona odradi. A što se tiče sekatora... Koristio i njega pre ihaj godina ali eto, prešaltao se na nešto jeftinije, zbog sve većih ulaganja u pšenicu i sve lošije cene.
I da. Svojim očima video kako je Sekator omanuo pre jedno 4god. i to kod velikog proizvođača.... Inače član foruma ali više ne piše sad vrv samo prati.
 
Ja sam pripremio sve od BASF-a za prvi tretman uz dodatak Furore-a. Ali ću se sutra čuti za zaštitarom iz BASF-a kad mu budem pokazao slike s lica mesta. Tada ćemo se dogovoriti kad da uđem s prskanjem. Ako sad za vikend ne budem prskao onda ću sigurno uraditi drugu prihranu. Ali dok ne odem na njivu i ne vidim stanje tek onda ću odlučiti šta i kad ću raditi.
 
Da li je rano sutra da se prska psenica ?

Послато са Polar3 помоћу Тапатока
 
Ja vec to pitao, slozili su se svi da je rano jos, plus sto najavljuju hladno opet tamo u utorak i sredu...ja cu ostaviti za sl vikend verovatno i prskanje i prihranu, jedno za drugim odma u isti dan pa sta mu bude....ili cu mozda odraditi samo herbicidom posto ima trave vec, a posle fungicidom, to cu jos sutra izmudrovati
 
Poslednja izmena:
Do prošle godine sekator+falcon je bio standard kod mene,ove godine prvi put metmark+lodin+axial+dute ultra za prvi tretman..

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
 
Juce i danas uradjen prvi tretman. Granstar 75wg + cycocel+ falkon
Valjda nije rano za falkon,a kasno za regulator🤔:sta:
 
Nazad
Vrh