Herbicidi u strnim žitima

Zato moj komšija mora da je razbije,izgledala super od jesenas do nedavno,sada nestaje,kad mi rekao nisam verovaol video sam je pre 20 tak dana,danas sam se uverio u njegovu priču.
Jedini krivac kineski prašak.
 
Jel' koristio neko Biathlon 4d, kako unistava misakinju i prilep? I da li je obavezan okvasivac?Ove godine kod nas misekinje u psenici za ne povjerovati.
 
Prvi put ove godine ga koristim,odnosno,koristiću ga.Uzeo okvašivač,pa će se pokazati na delu.Ide za nedelju dana čim vreme dozvoli.
 
Odlican je i resava i misjakinju i prilepacu. A sto je najbitnije posle psenice mozes sejati sta hoces.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
 
Jel ima neka slika da vidimo kako izgleda ta repica?

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka
 
Hvala kolega. Kod nas se ti preparati dosta koriste(jeftini su) a i repica se seje. Prosle godine je bilo problema ali sa dkc extorm semenom a razlog je bio slaba energija klijanja i susa..

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka
 
Vidim sta pise u ovom uputstvu,ima u mom ataru par njiva koje ce mozda biti preorane a mozda i ostavljene pa sta im bude zbog zaostatka te hemije.Nekoliko zastitara mi je reklo da obratim paznju na to ukoliko zelim da sejem uljanu repicu posle psenice.

Metsulfuroni prave problem u repici,pogotovo gde je preklapano sa prskalicom,mozda kad bi se smanjila doza na 6-7gr/ha,mozda ne bi bilo problema. Mi smo ove godine svi izbacili metmark,tezis itd.
 
Mene izadje puna doza Biatlona+dash okvasivac=900 din
A lodin sam isao 3kj sa litrom+kesica metmarka po ha i sve ukupno izadje 8e po kj.
 
900 dinara?Po jutru,hektaru? Ovdje je sam Biathlon 57 maraka, 3420 dinara, doza za dva hektara.
 
Prošle godine dođe meni čovek da mu prskam tritikal i donese kesicu Metmarka,odemo mi na njivu kad Tritikal visine pola metra i više kao i gorušica,je reko neću ovo da prskam kaže on na moju odgovornost odradili mi to i na kraju je imao 28meteri na tom jutru kad je prosek bio tu od 15-30 prošle god.Lično kod mene nikad to ne bih radio ali eto po meni nije bilo posledica doduše stavio sam oko pola kesice Metmarka.
 
Vidim sta pise u ovom uputstvu,ima u mom ataru par njiva koje ce mozda biti preorane a mozda i ostavljene pa sta im bude zbog zaostatka te hemije.Nekoliko zastitara mi je reklo da obratim paznju na to ukoliko zelim da sejem uljanu repicu posle psenice.
Vidi ta zaostala repica može da ima više razloga zašto je takva kakva,i za ovoliko godina mog života se naslušao svakojakih laži i prećutanja od nekih ljudi koji prećute neke sitnice i detalje iz raznoraznih razloga a nekad ima medalja i drugu stranu a nekad i treću...Obično da ne imenujem firme,kompanije i njihove zaštitare i promotere koji forsiraju samo njihove proizvode u svim usevima i naravno oni iz cuga će reći nevalja da prskaš sa ovim-onim od hemije,naravno koji oni nemaju u prodaji...Ali da navedem i par razloga zašto repica može da zaostaje...Kasna setva(slaba ušla u zimu),nedostatak đubrenja(za rerpicu treba osnovnog PK formulacije i prihrane kao za šećernu repu,a to verujem da puno njih nije uradilo),vidim i kod sebe gde sam omanuo sa ove dve stavke tako da ponavljam imam na Metmarku 10g/ha i izgleda O.K.:ppozdrav:
 
Nazad
Vrh