Herbicidi u strnim žitima

Laren je odličan.To je ustvari pravi original ovih kopija poput tezisa,Mezza,meteora....l.

---------- Poruka napisana 19-03-12 u 10:24 ---------- Prethodna poruka je 18-03-12 at 21:13 ----------

Danas naručen meteor po 185din/10gr.

Planiram da prskam pšenicu protiv korova, a to do sad nisam radio, pa me interesuje kada bi to trebao obaviti i čime?

Treba da prskam , a pšenica je već prilično "sklopila" , neznam dal će doć do korova . Čini mi se da predveče nekako uvije listić i da se više providi zemlja , jel neko primjetio u koje doba dana je najbolje tretirati a da se herbicidi probiju.
@švajger za početak da neeksperimentišeš najsigurniji je sekator, a druge jeftinije verzije su za iskusnije koji znaju šta koji prep pokriva a šta ne i kada može..

"... grozne su , ko da si ih iz akumulatora izvadio,..:haha:
..Danas sam oprsko pšenicu Sekator , Nativo , i Kristalon da joj bude žvakaća guma.

U jednom dijelu je dobro izbokorila i počela da zatvara zemlju a ispod ima neke travice pa sam se uplašio da se kasnije ta travica ne probije iz mraka.

Temperatura je ok . ali je i po meni rano. Korovi nisu još iznikli bar kod mene . Meni danas stigao Lyntur.

Korovi jos nisu iznikli...a kad ce, neznam?Verovatno i oni cekaju kisu.Dobitna kombinacija Metmark(akt.mat.:metsulfuron-metil 600) 10g./h i infuzija 2kg/h murtronic
i 10-tak kg. urea.Pa sta mu bog da...

Danas pronasao regulator rasta Cikosav za psenicu,cena 5 eura litra,pakovanje 10L,kako ga je najbolje koristiti,i kada.

Da,za sada nisam video nikakvu reakciju nista nesisti:haha:,salim se nema problema sa usevom.
Prvi put Sekator,Galofungin,Fastak...drugi put Duet Ultra,Fastak:ppozdrav:

Evo sad nadjoh spise,pa kaze:
Sekator se moze mesati sa azotnim djubrivima,mineralnim uljima i regulatorima rasta..
Moze se mesati sa preparatima na bazi MCPA,mekopropa,bromoksilina,fenoksaprop-P-etila,deltametrina,tebukonazola,triadimenola...
Pre primene u mesavini sa drugim preparatima treba napraviti probu mesanja

Znaci ti u prskalici promesas i sekator i galofungin i fastak sve odjednom?

@MOMOSARIC
Sve zivo sto se tice insekata,matora lema leti i polaze jaja na zito.Pa malo razbijem nju,malo larve,pa onda kad budem prskao sa Duettom opet stavim,ako je neka prezivela.

Nazad
Vrh