talianu
Član
Baš Maton ili ima i drugih?Opet ista priča svake godine. Može 2,4 D u obliku estra (maton) pre nicanja soje. Mi radimo tako. Naravno ne tik pred nicanje, ko što ide sa totalom.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Baš Maton ili ima i drugih?Opet ista priča svake godine. Može 2,4 D u obliku estra (maton) pre nicanja soje. Mi radimo tako. Naravno ne tik pred nicanje, ko što ide sa totalom.
Ako radis tako onda moze , al ja nebi smio ni 7 dana pred sjetvu . Zaboravim probati nekadOpet ista priča svake godine. Može 2,4 D u obliku estra (maton) pre nicanja soje. Mi radimo tako. Naravno ne tik pred nicanje, ko što ide sa totalom.
Maton, velox, moto extra.Baš Maton ili ima i drugih?
2 dana pred nicanje smo radili prošle godine.Ako radis tako onda moze , al ja nebi smio ni 7 dana pred sjetvu . Zaboravim probati nekad
Mi smo prošle godine prvi put probali na jednoj parceli maton. Išli smo 0,3 l po jutru. Bilo sve super. Ove godine idemo sve parcele posle setve sa 2 litre totala, 0,3 litre matona i 0,25 litre metribuzin. Pošto će biti kasna setva jer smo čekali kišu, očekujem da je vrlo moguće da prodjemo samo sa tim prskanjem i špartanjem, pošto je već dosta korova izniklo. Čak je i sirak u drugom-trećem listu...Koja doza matona po ha? Jel ide i totalni?
Imam na nekim njivama dosta poniklig višegodišnjeg širokolisnog bilja (slak, osjak) pa razmišljam o ideji da to u ponedjeljak poprskamo sa 2,4 D , i onda za 3-4 dana bi spremio rotodrljaćom i posijao soju, dali bi to imalo efekat na korove i postoji li bojazan za soju?2.4d bi napravio katastrofu u tom slucaju
Trebao si pripremiti zemlju za setvu odavno i ostaviti da se dobro zeleni od pirevine i ostalih korova pa posajati kroz te korove i prskati totalom.Posle 9 godina monokulture kukuruza, posejana soja. Oprskana GEO-m, maksimalna doza. U njivi se pre 2-3 godine pojavila pirevina i ona je jedini razlog zašto se napušta monokultura kukuruza. Čime i kada da tretiram pirevinu koja će sigurno izaći na videlo? Širokolisnih korova praktično nema.
Послато са S42 помоћу Тапатока
Sta podrazumevas maksimalnom dozom GEA-om? 3 litre po hektaru?Oprskana GEO-m, maksimalna doza.