Herbicidi u soji

Neko je tu zajebao stampu,Harmony ide do 3-ce troliske bez problema i sa vecom dozom inace bude kereceg grozdja.

• Like
Reagovanja: nem
Da li vi sirak prskate između splita, pre splita ili posle splita? Radio sam prvi split Corum, Harmony i Dash. Sada sam u dilemi kada da prskam sirak, da li posle prvog splita ili posle drugog.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Sve zavisi koliko imas sirka,ja imam dve parcele koje sam prskao od sirka pa tek onda od sirokolisnih a ove druge parcele ima samo ponegde sirak pa posle spartanja sacekam 10dana pa tek onda,posto sam radio sa imazamox i klomazon pa dobio i sirak malo e sad kad se oporavi dobija fuzilejd

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Na problematicnim njivi se juce nesto zabrojim i uspem 0,35 clomate po ha + 0,5 nekog generika imazamox-a + 1l bentazona + inex. Sta ce tu biti, ne znam.
Znam samo da od oruzja sam sve moguce a.m. iskoristio. Tu je pre 3god pobegao korov pa je bilo i tarupiranja. Jesenas sam izgleda izorao turu semena iz te nesrecne godine. Tu je islo i dubinsko + total jer je bio herbarijum pa prvi split i dinoxa i promoni i imazamox. Total je odneo tepih cicka i palamide. Prvi split je odneo tepih ambrozije i zelja ali je neka ambrozija prezivela. Ovaj treci bi trebalo da zapecati sirokolisni a fokus u full dozi ce za koji dan da resi uskolisni.
Te nesrecne 2019 mi svako prskanje kisa unistila a nedostatak vremena i slusanje drugih je zapecatilo sudbinu soji. Ako ne budem imao sramote, okacicu sliku kako je izgledalo pre svake i posle svake intervencije hemijom.

Soji nece biti nista, mozda nece biti ni prolazne fitotoksije, a korovima ce biti veselo. Vidim taj clomate ima 360 g am tako da to nije neka velika doza. Da si isao sa Kalifom onda bi mozda bilo neke fitotoksije, al mozda. Kad spasavaju njivu ljudi idu sa 3 dl kalifa i 3 l bentazona. Ta kombinacija nosi i poveliku ambroziju od sale, al zato nema strnjina na toj parceli iduce godine, a i o onoj drugoj treba razlisliti ako nema kisa.
Uglavnom da se klomazon nije povampirio (inace to je dosta stara am, daleko starija od imazamoksa) rat sa ambrozijom bi bio izuzetno tezak.

Soji nece biti nista, mozda nece biti ni prolazne fitotoksije, a korovima ce biti veselo. Vidim taj clomate ima 360 g am tako da to nije neka velika doza. Da si isao sa Kalifom onda bi mozda bilo neke fitotoksije, al mozda. Kad spasavaju njivu ljudi idu sa 3 dl kalifa i 3 l bentazona. Ta kombinacija nosi i poveliku ambroziju od sale, al zato nema strnjina na toj parceli iduce godine, a i o onoj drugoj treba razlisliti ako nema kisa.
Uglavnom da se klomazon nije povampirio (inace to je dosta stara am, daleko starija od imazamoksa) rat sa ambrozijom bi bio izuzetno tezak.

3dl kalifa i 3 l bentazona na hektar odjednom

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

To.su ekstremni slucajevi novi zakupi kad ne znas sta da ocekujes pa odes a ono tepih od korova , onda sve to odjednom grunes.

Necu nikog da omalovazavam da misle ljudi ovakav je onakav je, ali sto se tice soje ja sam probao svasta pa cak i folijalno max51+Kalif+Corum i soja prezivela, a ne klomazon i bentazon. Bentazonom sam radio soju kad je cvetala, ne sad kad je mala.

Moze bez ikakvih problema, ali prskati soju jacom dozom Bentazonom u fazi kad cveta znaci da vec ima neku velicinu. A to u prevodu znaci da ukoliko ne dolazi do nekog kisovitog vremena, ta soja je zavrsila svoje!
Radio sam je 2014 sa 3 l/kj Bentazona u fazi cvetanja zbog invazije stira kojeg vise nisam hteo kopati ali bila je ta 2014 kisovita Na kraju je dala 2 t po kj. Korova vise nije bilo ni lupom da ih trazis!
Isti datum setve kosili 2 nedelje ranije, toliko je ova zakasnela, posle tretmana otpali joj svi listovi!
Velik je to rizik ciniti!

Koliko su herbicidi Kletox, Fusilade, Focus ultra i slični efikasni protiv koštana (veliki muhar, Echinochloa crus-galli) koji je veličine 30cm? Odnosno, da li je ovaj korov neophodno suzbiti dok je mali, ili može da se suzbije u kasnijim fazama?

Čime najlakše suzbiti pirevinu u soji? Kontam da ne bi trebalo da bude problem za fusilade i njemu slične???

Trebalo bi da je reši Focus Ultra 3-4 l/ha.
Nisam probao,drugar mi preneo iskustva iz prošle godine.

Možda ja nisam lepo napisao. Ja nameravam nju da prskam sada da dogodine imam čistu njivu za kukuruz. Ako dobije fusilade-ona će da stoji tako i da polako uvlači u zadnji rizom onaj lepi otrov. I dogodine mislim da neće da je ima…

Prskao sam je ove godine sa kletoksom, u dozi od 2 litre po hektaru. 15ak dana joj je trebalo da krene da zuti. Bas moram tu njivu sada da obidjem pa cu javiti utiske.

Pre 2 dana prskao sirak u soji, koliko je potrobno danaa prodje da bih prskao širokolisne korove ?

Nazad
Vrh