paorpaor
Član
Kako u Hr vode racuna i u reklami o ekologiji, a kod nas bacaju praznu ambalazu gde stignu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas dodju pune prskalicu u reci. Onda tu dodaju herbicide a ambalazu ostave u kartonskoj kutiji pored reke. To tako stoji sve dok Jadar ne izlije (a to je skoro svake godine) i odnese u 3 lepe.Kako ko,ja u peć,pa još i na njivi skupljamo tuđe flaše,malč folije,...ruke im se osušile kojima bacaju
I ja jedva cekam da vidim sta je ucinio toliko hvaljeni Metribuzin (Senkor, Dankor) sa kojim nisam bio zadovoljan prosle god. posle nekih 11 l kise. Evo ove god. Imali smo mnogo vise padavina i to u par navrata!Hoce uspeti ovi Metribuzini da nesto urade posle ovih kisa.
I kod nas vlada totalna nedisciplina! Uglavnom vecina bacaju ambalazu u kanalima! Ovog proleca kanali su bili uglavnom suvi pa vecina je palila travu do kanala i dosta te ambalaze je izgorelo!
- - - - - - - - - -
I ja jedva cekam da vidim sta je ucinio toliko hvaljeni Metribuzin (Senkor, Dankor) sa kojim nisam bio zadovoljan prosle god. posle nekih 11 l kise. Evo ove god. Imali smo mnogo vise padavina i to u par navrata!
U slucaju da ne pomaze unistenju stira i ambrozije bice da sam opet djabe krecio!
Ne,ne,prosle godine zaboravim da ubacim u jednu prskalicu okvasivac,a isao sam sa 2.5 l po ha bentazona(u kombinaciji sa 0,6 l Ikarusa i 10 gr Promonia),lepo mi ostala pepeljuga,bez okvasivaca jokSto vise bentazona to manje okvasivaca, cak se preporucuje potpuno odsustvo.
Dovoljna ti je ta količina ako već i sam tvrdiš da njiva nije preterano prljava. Još ako je original, ne sekiraj se.Postovanje svima,dobio sam preporuku za zastitu soje kombinacijom Pulsar i Harmony,povrsina je tacno 2 kj,pa vas pitam da li bi mogla 1 l pulsara da mi zalegne za to ako ne nadjem nekoga da mi proda jos 2 dl.?njiva nije preterano prljava.
A harmony ?Ne,ne,prosle godine zaboravim da ubacim u jednu prskalicu okvasivac,a isao sam sa 2.5 l po ha bentazona(u kombinaciji sa 0,6 l Ikarusa i 10 gr Promonia),lepo mi ostala pepeljuga,bez okvasivaca jok
Godinama promoni odradjuje pepeljugu odlicno,ali eto,bez okvasivca corak,bez obzira na bentazon...A harmony ?