Herbicidi u soji

Ako vec hoces da usparas uzmi Flupisor umesto Fuzilejda. A dugorocno najjeftinije ti je da uzmes orginal Fusilade, Agil ili Gallant.

Ove godine sam radio nešto sa Agilom samo mi nije jasna doza za rizom piše maksimalno 1l/ha tako sam i odradio sa 0.6l/kj ali meni se to čini da je malo.

Могућност мешања са другим пестицидима:
raDIVan 75 WG се меша са препаратима на бази имазетапира, фомесана, лактофена и тифенсулфурон – метила.
Немогућност мешања (инкомпатибилност) са препаратима на бази других активних материја:
Не меша се са препаратима на бази бентазона и граминицидима из групе арилоксифеноксипропионата (fenoksiprop-P-etil, fluayifop-P-butil, haloksifop-P-metil, kvizalofop-P-terfuril, propakvizafop) и cikoloheksandiona (cikloksidim, kletodim, setoksidim, tepraloksidim). Neka mi neko objasni ovo?Pise da se ne mesa sa Bentazonom a na Oxonu,Dinoxu pise da moze kakve su to pizdarije?I sta mislite koliko da stavim Imazamoksa po jutru u drugom splitu sa Radivanom?

Imam ja još ludje pitanje: da li može da se meša Pulsar, Dynox, Harmoni i Glifol (total)?
Imam trske na jednom kraju njive, pa bi da posle prskanja soje dodam total i oprskam trsku.

Ova parcela je prve godine kod mene u arendi, njiva je u dobroj kondiciji i dobar kvalitet zemljista. Pitanje je cime biste je vi prskali i kojom kolicinom herbicida? Inace ima 4 dana kako je vec prskana ali jos nisam je vidio od tad.

2015-05-20-104619.jpg

2015-05-20-104630.jpg

I mislis da bi to skidao ovu prokletu ambroziju?

Tako sam uradio i ja pre neku godinu...situacija bila slična na nekoj zemlji koju sam kupio...i bilo je OK....manja amrozija se spržila a ona malo veća je prestala sa rastom i nije bacila seme i posle je međurednom kultivacijom sređena

Meni se u novoj njivi pojavilo more palamide, prvo sam tukao totalom, pre nicanja soje, sad sam zveknuo na hektar 4 litre bentazona, jednu kesicu dynox-a i litru ikarus-a(a.m. imazamox- alias pulsar) ali se bojim da će ipak raditi čupazon, i kopacid...

Onu parcelu sam prskao sa 0.4 l/kj Pivota + 8 gr/kj Okvira + 2.5 l/kj Bentamarka + 0.5 l na 450 l vode Okvasivaca! Hoce li ova kombinacija Mindjusar biti kobna po toj ambroziji ili mislis da jedino Dynox i Pulsar bi to sredio?

Da mi je to jedina parcela grunt onda ne bi dozvolio. Nisam stigao ni da je vidim. Nije mi usput i bio sam prezauzet setvom u drugom delu atara, ustvari u drugom ataru! Pa neko prolecno tanjiranje i tako, kad sam otisao imao sam sta da vidim. A onda 3 dana vetra koji je nosio sve pred sobom.

Nazad
Vrh