Herbicidi u soji

Pulsar je odlican, a pogotovo u kombinaciji sa basagranom. Jedina mana je plodored i mora se dobro paziti sta i kako posle soje, osim ako ne ide kukuruz i psenica. Cak ni jecam nije 100 % siguran, a da ne pricam o repi i uljanoj repici.

Ta kombinacija ima još jednu manu a to je ::novac::. Ja sam prosle godine koristo tu kombinaciju u splitu i izašlo me preko 6.000 din/kj. Ali zato osim ove dve mane sve ostalo su vrline...

Ja sam do sad koristio sve i svasta samo da me jeftinije izadje,ali na kraju sam video da ne vredi stedeti na herbicidima.Ove godine sam radio sa passat 0.5l/kj plus harmony 4gr/kj i lepak 0.1l/na 100l vode.Nakon 7 dana isao sa fusilade forte 0.4l/kj.sad sledi spartanje,pa posle po potrebi jos jednom fusilade o.4l/kj.do sad sam prezadovoljan,samo mislim da posle ovoliko kise opet ce krenuti sirokolisni korovi :zli:

Ma ok, znam za sta sluze pulsar i basagran samo sto je on napisao da ga je toliko izaslo ove godine po hektaru pa sam hteo da cujem da li je mislio za komplet zastitu ili samo na prskanje sirokolisnih, uostalom pusti njega da procita i odgovori. Maticu napisi i sta si koristio i u kojoj dozi.

To je za širokolisne i jedan deo uskolisnih.Išlo se sa 0.6l/ha Passat,2l/ha Bentamark,10gr/ha Symphonu i okvašivač Trend 0.2l/ha.Ide još tretman Flupisorom u količini 1.3l/ha i to je to od mene.

Meni ostalo jos Bentazonom i Harmonijem da predjem,taman ova kisa da istera resto sto je ostalo.Pa onda ako treba necim za sirak.

Do kog uzrasta soje sme da se koriste pulsar i basagran?Kiša topi,Bogu hvala,soji krece 4.troliska da se otvara.

Samo da dodam da se prskalo i posle setve a pre nicanja sa Sencorom Plus 0.4l/ha i Telusom 1.4l/ha+hemija pomenuta u gornjem postu=cifra po ha da se češeš gde te ne svrbi.
Spajki lipačili smo veću soju 2011 godine sa Pulsarom i Oxonom nije joj ništa škodilo.

Ja necu prskati ako bude 4 otvorene troliske. Oparam i posle par dana prodjemo i pocupamo. Nemamo puno pa mozemo ekoloski:osmeh:

Do kog uzrasta soje sme da se koriste pulsar i basagran?Kiša topi,Bogu hvala,soji krece 4.troliska da se otvara.
Prskaj do cvetanja slobodno,ako nemisliš posle raditi kombinaciju čupazon + motikan :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Mindjusar je bio najblizi primenjenoj dozi.0.5l/kj (0,87l/ha)Pulsara I 1l/kj (1,75l/ha)Basagrana.
Svega sam se nagledao,a sve i probao,tako da okvirno pogodim i čime i koliko :ppozdrav:

Kako vam se pokazao Galenikin Rafal u suzbijanju sirka u soji?
Moje iskustvo sa kletodimom Kletox, Ronin,Fargo, gde sam ga koristio sledeće godine sirka ko u priči,od tada samo Fusilade ili Agil.Jedino Selekt Super nisam koristio jel je uvek bio skuplji za crvenu u odnosu na ove pomenute, njegova kupovina mi je bila neopravdana, (ista a.m.) a možda i grešim...

Nazad
Vrh