Herbicidi u kukuruzu

ukinuli onu Kideku i Ikanos kombinaciju pre 2,3 godine

e ta Kideka se lepila ko luda,mesas sat vremena one boce da mozes da sipas u prskalicu ali zato kombinacija radila svoj posao samo tako

Ja sam prskao u nedelju po preporuci više aktivnih materija, dikamba plus taj nikos.. i rimo..., semenski sirak mi deluje prilično veselo. E sad zašto je tako, možda što sam radio u nedelju, možda ne valja sredstvo ali ja ponavljati neću pa šta mu Bog da.

Prskali 5. Maja kod kolege njivu, 3 jutra u komadu...
Prošle godine imao je pola-pola, kukuruz i tritikal...
Na polovini gde je bio tritikal korovi nisu problem , naravno, ali na polovini gde je bio kukuruz, ka(n)tastrofa, pogotovo sirak...
Prskali smo Talisman i Plamen u punoj preporučenoj dozi za jedno tretiranje, uz dodatak neke minimalne količine Matona za širokolisne...
Posle nepunih sat ipo pala je kiša, prilična količina...
Evo kako ta problematična polovina njive izgleda...
Vidi se da je sirak usvojio nikosulfuron, ali, mislim da je nedovoljno i da će se oporaviti...
Širokolisni su suzbijeni i ne predstavljaju problem...
I ovo hladno i kišovito vreme utiče...
Pošto je kukuruz 5-6 list, moje pitanje glasi , šta se sme i šta je najbolje odraditi ?
Da oprskamo samo ovu polovinu rimsulfuronom pa šta bude ?
Ili nešto drugo samo za sirak ?
Ili da ne diramo ništa i pratimo razvoj situacije ?

Kupljene danas neophodne količine Laudusa i Rimexa uz dodatni okvašivač, prskanje je zakazano za sutra....

Da li bi laudis+terbis resio samonikli sto je nikao posle hirosime? I dal smem uopste da ubacim jos terbisa? Isao sam vec 1l/ha.
Kukuruz 7,8 list

Calaris pro има 326g/l тербутилазина, доза је 2.3l/ha што изађе нешто мање од 750 g/ha тербутилазина
Terbis има 500g/l, значи да 1.5l/ha се постиже иста доза тербутилазина.

Čul sam da postoji pre-em herbicid protiv širokolisnih i uskolisnih korova u kukuruzu s grahom kao podusjevom te u manjem pakiranju. Prihvatljiva su pakiranja za površine do 1/2 rali, jer i tako malo pakiranje za moje potrebe bude trajalo 2-3 godine.
Navodno treba špricati dan ili dva iza sjetve. Zna li netko o kojim se herbicidima radi?

Da, tako sam se i ja mučio dok sam isprobavao famoznu hirošimu. Pa korekcija i opet ćorak, sirak ostao.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh