MOMOSARIC
Član
Zasto mijesati 2 herbicida istog djelovanja tj iste grupe? Dodaju se herbicidi druge grupe djelovanja .Jel a kako se trpe laudis i mezotrion?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zasto mijesati 2 herbicida istog djelovanja tj iste grupe? Dodaju se herbicidi druge grupe djelovanja .Jel a kako se trpe laudis i mezotrion?
Našao. Poruka u temi "Herbicidi u kukuruzu" https://poljoinfo.com/threads/herbicidi-u-kukuruzu.125/post-1367340Ovde se pisalo da bude problema u prskalici kad se mesaju ta 2 herbicida.
Za peak kažu da se može mešati sa svim i svačim. Ali najbolje ti je da probaš prvo neku malu količinu posebno pomešati pa ako se sjedini onda je to to.Da li smeju da se mešaju bonaca (moram zbog poponca i divlje kupine) i peak (imam kući)?
Kupljene danas neophodne količine Laudusa i Rimexa uz dodatni okvašivač, prskanje je zakazano za sutra....Prskali 5. Maja kod kolege njivu, 3 jutra u komadu...
Prošle godine imao je pola-pola, kukuruz i tritikal...
Na polovini gde je bio tritikal korovi nisu problem , naravno, ali na polovini gde je bio kukuruz, katastrofa, pogotovo sirak...
Prskali smo Talisman i Plamen u punoj preporučenoj dozi za jedno tretiranje, uz dodatak neke minimalne količine Matona za širokolisne...
Posle nepunih sat ipo pala je kiša, prilična količina...
Evo kako ta problematična polovina njive izgleda...
Vidi se da je sirak usvojio nikosulfuron, ali, mislim da je nedovoljno i da će se oporaviti...
Širokolisni su suzbijeni i ne predstavljaju problem...
I ovo hladno i kišovito vreme utiče...
Pošto je kukuruz 5-6 list, moje pitanje glasi , šta se sme i šta je najbolje odraditi ?
Da oprskamo samo ovu polovinu rimsulfuronom pa šta bude ?
Ili nešto drugo samo za sirak ?
Ili da ne diramo ništa i pratimo razvoj situacije ?
![]()
Nema rizomca,sem malo do komšije.Ima dva razloga. Oba slabo deluju na rizomski sirak, a drugo hladno je pa slabo deluje i na semenac.
Moze 2.5 litre, ali pre nicanja. Posto kolega kaze da je u 7-8 listu i da je vec isao 1l u hirosimi ne bi se usudio vise da ga dodajem.Terbisa koliko se sećam može do 2,5 l/ha.
I ja sam isao sa tom dozom plus 0.25 mezotrion i 1l terbutilazin. Sve skida cak i palamidu osim rizomca. Kukuruz je malo izbledao ali se oporavio posle 10 dana1.5l nikosulfurona i 50 gr rimosulfurona po ha sam stavio. Sta ce biti videcemo.