Rabadzija
Član
Talisman 1,2 l/Ha a na ovoj parceli sam ranije tretirao sa Terbisom inace kukuruz je LUCE
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dakle ni kod tebe Nikusulfuron (Nikon) nije uradio posao.Jel se to razlikuje suštinski od aktivne materije u Nikonu.ž
Prskao sam sa Nikonom u kombinaciji sa Banvelom i nikako nisam zadovoljan kako je odradio sirak, pa sad razmišljam da ga ponovo tretiram sa Eqip-om. Takav savet sam dobio od Paopaor-a.
U jenom ranijem postu izjavio sam da sam ga koristio pre nekoliko god. u stvari u dva navrata i nisam uopste bio zadovoljan. Bar u mom slucaju nije bilo u pitanju rezistencija jer ja ga nisam koristio sem onda kad mi je falilo nesto Tarota.Meni se sve čini da slabije dejstvo kod nikosulfurona (i kod mene je ista priča) ima veze sa rezistentnošću sirka na njega, pošto se već dugo i stalno koristi.
,istu kombinaciju sam radio i ja al nisam bio još u obilaskuSamo da dopunim moj prethodni post.
Drugu njivu sam prskao sa kombinacijom Nikon 1,2 lit/ha + Callisto 0,2 lit/ha i sve je potpuno uništeno. Samo mi je čudno to što je sirak pobeleo kao kada se korovi tretiraju sa Merlinom. Obično sirak nakon tretmana sa nikosulfuronom dobije ljubičastu boju pa kasnije žutu i braon...
Ipak je Paopaor u pravu da je Nikonu važan partner herbicid sa kojim se meša.