a kako da resim rizomca? sta da dodam?Pojacaj rimsulfuron na 60-70 gr I terbis na 1,5 i uradice sve sem rizoma
Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
a kako da resim rizomca? sta da dodam?Pojacaj rimsulfuron na 60-70 gr I terbis na 1,5 i uradice sve sem rizoma
Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
A sa li bi mogao mozda Eqip da resi rizomca a da ne osteti kukuruz???Nema resenja za rizomac u kukuruzu koji nije Ultra. I prilicno je veliki za ove pojacane doze, dobice malo i kukuruz vrvt..
Rizom se rešava u suncokretu ili pšenici, bar ja tako radim u problematičnim njivama.A sa li bi mogao mozda Eqip da resi rizomca a da ne osteti kukuruz???
Neće ni Equip, jedne godine sam ima problem, prvo sam prskao sa Nikosulfurin i Rimsulfurin, posle dve nedelje sa Equipom i nista, sve pune doze, malo bolovao sirak i posle nastavio dalje.A sa li bi mogao mozda Eqip da resi rizomca a da ne osteti kukuruz???
Obrati pažnju na herbicide i doze istih koje budes koristio u postrnoj soji. Može biti problema sa psenicom zbog kratkog perioda izmedju primene i setve strnine u jesen.Ništa,rešavam ga u soji i prskam strnjike totalom.U zadnje vreme sejem pšenicu posle soje tako da kukuruz dođe posle pšenice na čiste njive gde nema rizomskog sirka.
Ove godine pošto će žetva pšenice verovatno biti ranije kalendarski planiram da na neke parcele posejem soju postrno i onda kad skinem soju ponovo posejem pšenicu.
A jesi li uopšte dodavao nešto ili? Negde pročitah da kao Vivolt "pojačava" dejstvo hemijemBez Vivolta, dobio sam preporuku da idem bez njega.
Jel i dalje si zadovoljan,kako uspeva?Ja sam odradio kukuruze sa Principal Flex.Po parcelama najviše imam divljeg suncokreta, ono nije normalno.Kukuruz je između 5-7 lista kako koji i lepo napreduje za sada.
Da li moze sa njim nesto protiv pipe?Dodao sam okvašivač ES plus pošto mi je nestalo Inex-a.
Tek ću videti svoje zadovoljstvo jer ga prvi put koristim.
Hvala Macane.To nisam nikada radio pa ti ne znam reći.
pitaj ove reparose ,oni imaju hemiju za pipuDa li moze sa njim nesto protiv pipe?
Послато са SM-G986B помоћу Тапатока
Mala površina je u pitanju tako da će ići ručna korekcija.Principal flex, je ok jedino posle njega sacekaj malo duze za spartanje
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Jesi bilo sirka , kako je delovao na njega? Za korekciju opiči ga sa nekim mezotrionom 2,5 deci /ha dikamba ne puna doza 0,5-0,6 lit/ha i može terbutilazin 1-1,2 lit/haTARAS odradio za 0. Preziveo samonikli i abrozija. Nije ni blizu Laudisa.
Kukuruz 5,6 lista.
Cime mogu da prskam sada da mi resi samonikli i po neka ambrozija?