Herbicidi u kukuruzu

Da li mogu dodati peak ili bonacu u hirošimu i u kojoj količini ?

Spremio sam sledeću hemiju za prskanje korova u kukuruzu:
0,6 l/ha Dikamba + 0,84 l/ha Terbutilazin + 0,84 l/ha Nikosulfuron + 30 gr/ha Rimsulfuron

Sad mi jedan kolega kaže da to neće biti dovoljno za poponac i da dodam Mezotriona. Takođe mi kaže da podignem Nikosulfuron na 1 l/ha. Šta vi kažete na ove predloge?
Da li bi bilo puno (u smislu da šteti kukuruzu) da na gornju kombinaciju dodam još i 0,1 l/ha Mezotriona? Kukuruz je u četvrtom listu, ima prilično poponca i graškovine.

i spremi mleko da se cistis od te tolike hemije,a moze i pivo ladno

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Običnu grahoricu (Vicia sativa) skida dikamba i rimsulfuron (Nerot plus). Ako aplikacija pesticidi.org ne laže. Ostaje poponac. Njega treba da skine tvoja kombinacija ali možda je sigurnije dodati fluroksipir umesto mezotriona.
Inače, mislim da ne bi naškodilo dodavanje 0,1 mezotriona (i sam planiram istu kombinaciju) ali ne verujem da će pomoći u borbi protiv poponca.

Ja sam prskao prošle godine, nije ništa uradio. Mogu se naći i fotke na forumu. Pritom na toj njivi nikada nije prskano Equipom

Znaci korov je postao rezistentan izgleda ,ja sam ga koristio pre 5-6 godina i bilo je ok ,doduse bila je cistija parcela , znaci proslo mu vreme

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Ja prskam samo laudisom. Batalio sam sve te ostale herbicide. Sirokolisna trava nije problem nego sirak. A sa nikosulfuronima i rimsulfuronom ni semenski sirak ne odradi ko svet. A da ne pricam koliko kukuruz boluje od toga. Ovako laudis u splitu 0.5+0.7L/kj, i rizomski sirak stopiran na dve nedelje a semenski obrisan.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

smanjili su aktivne materije i zbog toga ne ubija

nekad je ekvip sam isao i za sirokolisno i uskolisno pa su od pre nekoliko godina ukinuli sirokolisno i da se mesa sa laudisom

pre Monsuna je bio isto na M slovo se zvao herbicid od bajera,taj je skidao sve zivo ali nemogu sad da se setim imena
naravno ukinuli ga

Presevao sam suncokret i posejao p9757. Sad je nikao kukuruza ai ima po neki suncokret iako sam išao sa totalom,medeyom i terbisom.
Sa čim je najbolje udariti taj suncokret da li maton ili dikamba?

Zbog sinoćne kiše nisam išao ujutro da prskam već od podneva. Oprskao sam jednu prskalicu i evo opet kiša. Ali je dobro da je pala, jer da nije nastavio bih sa mučenjem. Tu jednu porskalicu sam prskao skoro dva sata, Zeazin nenormalno začepljuje dizne. I ne samo kod mene, čujem od još par drugara isto. Više sam čistio sita i dizne nego što sam prskao. Kad skinem diznu unutra je kao kreč kad se osuši, granulacija od peska do mini ljuspica. Dizne su IDKT trojke, a sita su neka metalna dosta sitna. Ranijih godina nisam imao nikakvih problema sa istom kombinacijom, ne znam šta je sad problem. Probaću sutra da zamenim preostali Zeazin za neki drugi otrov, ako prodavac bude hteo da primi robu nazad...

Pa i ja ranijih godina nisam imao ovaj problem sa Zeazinom, al' sad je tako kako sam već napisao.

Ja sam prskao suncokret zeazin+telus posle setve i nije bilo problema.
Danas prskao kukuruz naknadno nabavljen zeazin+ još sto šta i što Dukej kaže više otpušavao dizne nego prskao....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ja prskam samo laudisom. Batalio sam sve te ostale herbicide. Sirokolisna trava nije problem nego sirak. A sa nikosulfuronima i rimsulfuronom ni semenski sirak ne odradi ko svet. A da ne pricam koliko kukuruz boluje od toga. Ovako laudis u splitu 0.5+0.7L/kj, i rizomski sirak stopiran na dve nedelje a semenski obrisan.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
Takođe.
Širokolisni se skinu bez problema,posle moram da radim korekciju Laudisom zbog sirka i muhara.
Od ove godine samo Laudis i aj' zdravo.

Nazad
Vrh