Hoće Dikamba u dozi od 0,5l/ha nešto smetati kukuruzu koji je tek nikao?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jesta 2.4DPitanje za kolege :Je li je Maton I Monosan isti preparat -ista aktivna materija?
Pitam jer u kukuruzu maton pise da ide 0,5-0,7 litra po hektaru ,a monosan 1,5-2 litra po hektaru???
Pa kako onda prijatelju Monosan ne ide u istim dozama kao I Maton ,too mi nije jasnoo???Jesta 2.4D
Taman sam hteo to da napisem.Погледај концентрацију акт материје у једном и у другом па упореди...
Ma gledao ja to prijatelju ,ne bi tek tako pitao...Погледај концентрацију акт материје у једном и у другом па упореди...
Da sam na tvom mestu ja bi sad opalio 0,8 lit nikosulfurona i pola litra matona po h i za 10-15 dana ostatak od komplet hirosimeČitam već dva dana o herbicidima u kukuruzu, ispitujem komšije, trebaju mi i Vaši saveti.
Kukuruz ima tri lista, hteo sam da prskam što ranije kako korovi ne bi pobegli. Prošle godine sam radio u 5tom listu kada su korovi već bili veliki.
Koliko vidim, većina herbicida je na bazi aktivnih materija Hirošime. Na njivama ima pretežno sirka semenca, rizomca i muhara. Retko da ima širokolisnih korova i trava.
Da li prskati hirošimom ili imate neku drugu preporuku?
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Malo ga ošamuti i ništa.Da li laudis rusi samonikli suncokret?
Po nekom pravilu trebao bi prepoloviti dozu najbolje rimsulfurona .Prejako je to.Ja imam njivu sa sirkom, odradio sam zemljisno, sad mi je plan nikosulfuron u 3 listu i rimsulfuron u 6-7 listu, isao bi sa punim dozama, jel pametno, neka iskustva?
To sam i hteo, mislim takve doze da smuckam....u kom listu ti je kukuruz?Ево за сат времена идем да прскам "Мустангом" ("Матон" на стероидима) и "Пиком" (0,45л/ха и 10г/ха). Прошле године је тај микс радио како ваља.