Herbicidi u kukuruzu

Hoće Dikamba u dozi od 0,5l/ha nešto smetati kukuruzu koji je tek nikao?

Pitanje za kolege :Je li je Maton I Monosan isti preparat -ista aktivna materija?
Pitam jer u kukuruzu maton pise da ide 0,5-0,7 litra po hektaru ,a monosan 1,5-2 litra po hektaru???

Погледај концентрацију акт материје у једном и у другом па упореди...
Ma gledao ja to prijatelju ,ne bi tek tako pitao...
Monosan 588 g po litru, Maton 600g po litru..
Nego nosee neke druge oznake posle 2.4 d....izgleda da Ima nekoliko varijanti tih 2.4 d....

Radi kako pise na anbalaži za koji se herbicid odlučiš,da nabi napravio nešto loše ili imao manji efekat od traženog,ima ih više vrsta za razlicite namene.

Čitam već dva dana o herbicidima u kukuruzu, ispitujem komšije, trebaju mi i Vaši saveti.
Kukuruz ima tri lista, hteo sam da prskam što ranije kako korovi ne bi pobegli. Prošle godine sam radio u 5tom listu kada su korovi već bili veliki.
Koliko vidim, većina herbicida je na bazi aktivnih materija Hirošime. Na njivama ima pretežno sirka semenca, rizomca i muhara. Retko da ima širokolisnih korova i trava.
Da li prskati hirošimom ili imate neku drugu preporuku?

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Ja imam njivu sa sirkom, odradio sam zemljisno, sad mi je plan nikosulfuron u 3 listu i rimsulfuron u 6-7 listu, isao bi sa punim dozama, jel pametno, neka iskustva?

Čitam već dva dana o herbicidima u kukuruzu, ispitujem komšije, trebaju mi i Vaši saveti.
Kukuruz ima tri lista, hteo sam da prskam što ranije kako korovi ne bi pobegli. Prošle godine sam radio u 5tom listu kada su korovi već bili veliki.
Koliko vidim, većina herbicida je na bazi aktivnih materija Hirošime. Na njivama ima pretežno sirka semenca, rizomca i muhara. Retko da ima širokolisnih korova i trava.
Da li prskati hirošimom ili imate neku drugu preporuku?

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Da sam na tvom mestu ja bi sad opalio 0,8 lit nikosulfurona i pola litra matona po h i za 10-15 dana ostatak od komplet hirosime

Nazad
Vrh